Gölge İnsanlar Efsanesi

Dinler, efsaneler ve inanç sistemlerinin bir dizi karanlık ruhsal varlıkları ya da doğaüstü gibi tarif edilemeyen varlıkları tanımlamak için kullanılan tonun rengidir gölge.

Gölge İnsanlar Efsanesi
22 Mayıs 2018 - 18:49
Yeraltının ve çeşitli yaratıkların, halk inançlarının, hayalet hikayelerinin tanımı olmuştur. Gölge insanlar kentsel efsane ve mitler gibi birçok insana görünen bir fenomendir.

Bu yaratıklar, ya da her ne iseler, Siluetleri insanınki gibi olup, genellikle göz ucuyla dışarıda görülen ve bazende evinizin odalarınızın duvarlarında bir anda ortaya çıkıverirler.

Çoğu zamanda görüldüklerini anladıklarında bir duvar veya başka bir odaya kaybolurlar. Bu durumda onların bir bilinç sahibi olduğunu ispatlar niteliktedir.

Gölge insanların tam olarak ne olduğunu kesin değildir. Bazen diğer tarafta onları bekleyen ışıktan korkan ve reddedenler varlıklar, toprağa, bir mekana veya eşyaya bağlı ruhlar olarak açıklanmışlardır. Gölge İnsanlar Efsanesi ilk defa gece radyo talk-show programlarının birinde dile getirildi.


 


Ev sahibi Art Bell röportajında gölge insanların konu edileceğini söylediğinde tarih 12 Nisan 2001 i gösteriyordu. Programda konu uzun uzadıya tartışıldı. Konuk Harley Reagan olarak bilinen yaşlı Kızılderili Thunder’dı.

Gösteri sırasında, dinleyiciler ve onları görmüş olanlar yaptıkları çizimleri radyonun web sitesine göndermeye başladılar. Bu çizimler derhal web sitesinde herkese açık olarak paylaşıldı ve gölge insanların çizimleri ilk defa bir programda geçti.

O yıl Ekim ayında, Heidi Hollis Bu konuda ki ilk kitabını yayınladı ve daha sonra radyo programına düzenli konuk oldu. Hollis gölge olarak tanımlanan insanları periferik görme dışında titreme ve karanlık profilleri siluetlerin korkudan insan şeklinde olabileceğini açıkladı.

Fakat bazı vakalarda bu varlıklar gören kişiye zarar veriyor ve onların göğüs kısmına baskı yaparak, boğmaya çalışıyordu. Bu konu hakkında ise belki de bunların başka boyutlardan gelen yabancı varlıklar olduğuna inanmaktaydı.

Online tartışma forumlarında bazı katılımcılar paranormal ve doğaüstü konular üzerinden onları tehditkar olarak bulduklarını diğer inananlar ve paranormal yazarlar ise gölge insanların iyi, kötü, ya da nötr olduğunu anlatıyordu.

Spekülasyon o derece büyüdü ki bazıları gölge insanların aslında farklı boyuttan gelen başka bir evrenin sakinleri olduklarını öne sürdü.

Çad Stambaugh gibi Bazı paranormal araştırmacılar ve yazarlar videoda gölge insanların görüntülerini kaydettiklerini iddia ettiler. Bazıları kırmızı veya sarı gözleri ile görülmüştür.

Çoğu böcekler gibi olup, bizlerin onlardan korktuğundan daha fazla onlar bizlerden korkarlar. Yinede aralarında kötücül ve saldırgan olanlar da bulunmaktadır.

Gölge insanların çoğu erkek görünümlü bazıları uzun mont giymiş ve şapkalı olarak tarif edilir. Gözümüzün köşesinde aniden beliren ve gözlerinizin içine doğrudan bakarak gecenin karanlığından daha kara olan bu varlıklar nadiren insanlarla iletişime geçtikleri belirtilmiştir.

Bazıları sadece duman olarak belirmektedir, bazıları belden yukarısı görülmektedir, bazıları bacakları olup gözlemci gibi binaların ve çalıların arkasında dikilir veya evdeki dolapların içinden ve duvarlardan geçerler.

Bazı kimseler bu varlıkların karabasan denilen uyku felcine de yol açan şeyler olduğuna inanmaktadır.

Bu Varlıklar “benimle gel” ya da “biz burada” gibi şeyler söyleyerek insanları korkuttukları da bildirilmiştir. Bunun Dışında Birçok metamfetamin bağımlısının da uzun süreli sanrılardan sonra uyku yoksunluğu ile gölge insanlar gördükleri rapor edilmiştir.

2001 Yılında ki ilk programın ardından dünya üzerinde pek çok defalar kameraların kadrajlarına girmişlerdir.

kaynak: http://www.kultbilgi.com/golge-insanlar-efsanesi/

YORUMLAR

  • 0 Yorum