Ciner'in CEO'su neden kendini Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni ilan etti

Medyanın sicil amiri Eray Erollu yazdı Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in kovulmasına, kanalın genel yayın yönetmeni Kürşad Oğuz'un da istifa etmesine neden olan Habertürk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki, bir şey olmamış gibi görevine devam ediyor. Boşalan koltuklar için de amansız yarış tüm hızıyla sürüyor. Adaylar torpil bulup koltuğu kapmak için her yol denerken, Ciner Yayın Grubu'nun CEO'su Mehmet Kenan Tekdağ "Bu görevi ben yürüteceğim" diyerek noktayı koydu.

Ciner'in CEO'su neden kendini Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni ilan etti
15 Mayıs 2021 - 13:26

Yaklaşık 1 hafta önce Habertürk'te boşalan 2 koltuk için amansız bir yarışın başladığını sizlere buradan duyurdum. O yazım bomba etkisi yaptı. Bir çok kişi gerek telefonla, gerek e-maille, gerekse sosyal medya üzerinden bana ulaşarak yazdıklarımı tasdiklediler. 

Habertürk Ankara Temsilciliği  ve Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturmak için araya milletvekillerini, bakanları bile torpil yapması için sokanlar oldu. Hatta şirketin üst düzey yöneticilerini telefonla arayıp, ".... şu kişi o koltuğa yakışır. Tabii son söz sizlerin" diyerek telefonu kapatanların sayısı o kadar fazla olunca boşalan makamlar büyük soruna dönüştü. Davetler de bile kanalın yöneticilerini görenler boş 2 koltuk için hatırlatma yapıp duruyor. 

Bu olay beni Show TV zamanına götürdü. Mehmet Emin Karamehmet dönemine. 2002 Temmuz ayında, Çukurova Medya Grup Başkanı Tuncay Özkan oldu. Bu dönemde Çukurova Medya Grubu'nun televizyon ve gazeteleri Show TV, SkyTürk TV, Akşam ve Güneş'ti. Bir süre sonra Özkan istifa etti. 

En prestijli koltuk boşaldı. İşte olanlar bundan sonra oldu. Torpilini bulan Çukurova Holding'in sahibi  iş insanı Mehmet Emin Karamehmet'in odasına girdi. Araya sokulan milletvekillerini, bakanları duydukça kanalda herkes "Vay be" diyerek torpil yarışının büyüklüğünü hayretler içinde takip etti. İmam Hatip Lisesi'ni bitirenler de torpilden yararlanmak için her yolu denediler. 

Mehmet Emin Karamehmet gelen telefonlardan bıkıp usandı. Birini o koltuğa oturtsa işin karmaşaya dönüşeceğinin farkına kısa zamanda vardı. Milletvekili ve bakanların arasında husumet bile yaşanacağını düşündü. Ne yaptı bilir musunuz. Çukurova Medya Grup Başkanlığı bölümünü kapattı. Yani lav etti. Böylece Mehmet Emin Karamehmet derin bir oh çekti. Zeki bir kararla sorunu kökten çözdü.

Habertürk'te bu amansız yarış, olanca hızıyla sürerken, Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kenan Tekdağ'ın "Görevi bir süre ben yürüteceğim" diyerek, kanalın Genel Yayın Yönetmenliği'ne talip oldu.

Kenan Tekdağ'ın açıklaması beni 2002 yılına Show TV'de yaşanan olaylara götürdü. İmam Hatip Liseliler bile o göreve talip olmuştu. Mehmet Emin Karamehmet dahice sorunu kökten çözdü. Kenan Tekdağ da bu nedenle benzer bir hamle yapmış olabilir. Çünkü o koltuklar için araya kimlerin sokulduğu kulaktan kulağa dolaşıyor. Torpil için Kartal İmam Hatip Lisesi yöneticisiyim diyerek kanal yöneticilerine telefon açanlar bile var. 

Kenan Tekdağ'ın görevinin geçici mi yoksa kalıcımı olacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Tekdağ, bu koltuğa oturmaya talip olunca, yönetici kadrosunda görev verdiği kişiler de hemen çark ederek "Abi verdiğin görevi başarıyla yaptım. Halen de sürdürüyorum. Ne olur beni yardımcın yap. Hiç pişman olmazsın. Tırnaklarımla kazıyorak bu yerlere geldim" diyerek dillerini konuşmaktan başka işe yaradığını da ispatladılar. 

Eeee makam bu. Orada görev yapmak için "Amaca giden her yol mübahtır" sözü bir kez daha doğruluğunu kanıtladı. Şimdilik Habertürk Ankara Temsilciliği dışında boş koltuk kalmadı. Bir yönetici "Bir tane bile bakan tanımıyorum. O koltuğa otursam bile fazla kalamam" diyerek Kenan Tekdağ'ın en az yardımcısı olabilmek için o da çırpınanlar arasındaki yerini aldı. 
  
Eray Erollu
Medyanın Sicil Amiri   
 



 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum