LİPOSUCTİON İLE DAHA ESTETİK VÜCUT HATLARI

Yapılan diyet ve spora rağmen kimi zaman bölgesel yağlardan kurtulmak mümkün olmaz. Özellikle bel bölgesi yağ dokusu fazlalığı vücudun estetik görünümü bozar ve vücudu biçimsiz hale getirir. Bu durum özellikle kadınları oldukça rahatsız eden estetik bir problemdir.

LİPOSUCTİON İLE DAHA ESTETİK VÜCUT HATLARI
11 Mart 2022 - 10:58
 Liposuction \liposakşın olarak bilinen vücuttan yağ aldırma tekniği ile hayal edilen kıvrımlı vücut hatlarına kavuşabilirsiniz.
LİPOSUCTİON NEDİR? LİPOSUCTİON UYGULAMA ALANLARI NELER?
Kelime anlamı olarak yağ emme, yağ çekme, yağ alma anlamına gelen liposuction, bölgesel yağlanma sorunu için çözüm sağlayabilen estetik bir operasyondur. Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Liposuction ile en zorlu bölge sayılan farklı vücut alanların da bile incelme sağlanabilir. Karın yağ aldırma ve göbek yağ aldırma işlemleri ile çok uzun zaman harcamadan daha ince bir bel görünümüne kavuşulabilir. Liposuction, bölgesel yağları hedef alır ve vücuda biçimsel olarak şekil sağlar. Uygulama alanlarından biri olan bacak yağ aldırma, iç bacak yağ aldırma ile daha ince bacaklara sahip olabilirsiniz. Kalça yağ aldırma ile daha biçimli bir kalça profili de sağlanabilir.
Kilolu olmasa da birçok kişi kollarındaki yağlanma probleminden şikayetçidir. Liposuction kol yağları aldırma tekniği ile daha sıkı ve ince bir kol görüntüsüne ulaşılabilir. Çözümü zor denebilecek konulardan biri olan gıdı yağlanma sorununa da liposuction yapılabilir. Halk arasındaki tabirle gıdı aldırmak olarak adlandırılan bir işlemle gıdı bölgesi yağlarında da etkili sonuçlar sağlanabilir. Bir yağ aldırma işlemi olan liposuction; 18 yaşını geçen, hamile olmayan, sağlık durumu bu operasyona uygun bölgesel yağlanma sorunu yaşayan herkese uygulanabilir.

LİPOSUCTİON İLE YAĞ ALDIRMA NASIL OLUYOR?
Liposuction ile vücuttan yağ aldırma işlemi genel anestezi altında gerçekleşen estetik bir ameliyattır. Bunun için bu konuda deneyimli bir plastik ve estetik cerrah tarafından yapılması gerekir. İşlem öncesi fiziksel muayene ve gerekli tüm tahliller gerçekleştirilir. Kişinin bölgesel yağlanma problemine bağlı olarak bir planlama yapılır ve sağlığını etkilemeyecek şekilde yağ alma oranı belirlenir.
Bu işlem bölgesel yağlanma problemine 2-5 mm kalınlığında kanüllerle yapılır. Liposuction işleminde büyük kesiler yapılmaz, kanülün geçmesine yetecek 5-8 mm lik delikler açılır. İşlem süresi  bölgesel yağlanma alan büyüklüğüne bağlı değişse de, genel olarak 1-3 saat içinde tamamlanır. Liposuction işlemi farklı şekillerde uygulanabilir. Tekniklerin farklılaşmasını sağlayan adım, yağ dokusunun parçalanması; yani yağların vücutta eritilme biçimidir. 3 farklı liposuction\ liposakşın yöntemi vardır. Bunlar; klasik liposuction, lazer liposuction ve vaser liposuction yöntemleridir.
Bu 3 yöntemde vücuttaki yağların parçalanması farklı tekniklerle yapılır. Klasik liposuction işleminde yağ hücreleri kanüller aracılığı ile mekanik olarak parçalara ayrılır ve sıvılaştırılır. Lazer liposuction yönteminde isminden de belli olduğu gibi yağları eritmek için lazer desteği kullanılır. Son yöntem olan vaser liposuction yönteminde ise yağ hücrelerini parçalamak için ultrason dalgaları kullanılır. Seçilen yönteme göre parçalanarak sıvı haline getirilen yağlar daha sonra özel bir vakum sistemi ile çekilir ve vücut dışına yine kanüller aracılığı ile alınır. Liposuction işlemi kişi için konforlu bir işlem sürecine sahiptir. İşlem sırasında anestezi kullanıldığı  ve büyük kesiler yapılmadığı için acı ya da ağrı düzeyi genellikle oldukça azdır. Hasta için basit bir işlem olsa da yağ alma yoğun bir dikkat ile eşit derecede deneyim gerektirir. Aksi takdirde uygulama bölgelerinde çöküntü, dalgalanma oluşabilir. Bunun için liposuction konusunda eğitimli ve deneyimli plastik cerrahların olduğu merkezlerin tercih edilmesi önemlidir.

LİPOSUCTİON SONRASI SİZİ NELER BEKLİYOR?
Liposuction ile  bölgesel yağ alma sağlandığı için daha biçimli vücut hatları sizi bekliyor olacak. Ancak unutmayın ki; bu estetik durumu korumak sizin elinizde. Liposuction sonrası beslenmenize dikkat etmeli ve düzenli bir şekilde sportif aktivite gerçekleştirmelisiniz. Bu, liposuction yağ aldırma sonrası dikkat etmeniz gereken en önemli adımdır. Liposuction anestezi altında gerçekleşen bir işlem olduğu için bir gün hastanede yatış gerektirir. Yağ aldırma uygulanan bölgenin büyüklüğüne göre 2-5 gün istirahat önerilir. Eğer fiziksel güç gerektirmeyen ağır bir iş yapılmıyorsa ve kişi kendini iyi hissediyorsa birkaç gün dinlenme sonrası işe dönülebilir.
Liposuction sonrası uygulama bölgelerinde hafif ağrı ya da morarma görülebilir. Birkaç gün içerisinde tüm bu etkilerde azalma yaşanır. Liposuction işleminde yağ alma süreci ince kanüllerle yapıldığı için iz kalma riski oldukça azdır. İyileşme süresi kişiden kişiye değişse de hızlı iyileşme için temel kural sigara içmemektir. Bölgesel yağ aldırma sonrası ilk günlerde yoğun hareket etmekten kaçınılmalı, spor aktivitelerine doktor izni olmadan başlanmamalıdır. Operasyon sonrası 4-6 hafta süresince korse giyilmesi vücudun doğru şekillenmesi için önemlidir. İşlemden 2-3 ay sonra yağ aldırma sonucu ile vücut son şeklini alır. Yağ alma yöntemleri hakkında ayrıntıları öğrenmek ve yağ aldırma fiyat bilgisi almak için liposuction sayfasını inceleyebilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum