Türkiye'de üç günlük milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Türkiye'de üç günlük milli yas ilan edildi. Milli yas ilanının ardından tüm Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi. Türkiye'de, Gazze’deki Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için milli yas ilan edildi.

Türkiye'de üç günlük milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi
19 Ekim 2023 - 10:15
Kararı X hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir" dedi.
 
Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan milli yas kararnamesinde ise şöyle denildi:
 
"İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.
 
Bilgilerini ve gereğini rica ederim."
 
 
 

 

 
 
 

Savaşın 12. gününde Filistin hükümeti ve Hamas yetkililerinin İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurduğunu ve en az 500 kişiyi öldürdüğünü açıklamasının yankıları sürüyor.

Hamas, hastanede meydana gelen patlamaya İsrail hava saldırısının sebep olduğunu söyledi ve yapılanı "savaş suçu" diye niteledi. İsrail ise saldırının arkasında kendilerinin olmadığını ve patlamaya İslami Cihad'ın ateşlediği roketlerin sebep olduğunu iddia etti. Gazze'deki en büyük ikinci militan grup olan İslam Cihad, bu iddiayı reddetti.

Hastane saldırısından kısa süre önce de Birleşmiş Milletler, Gazze'de binlerce kişinin sığındığı bir okulun vurulduğunu ve binlerce kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Gazze'deki hastane patlamasının ardından dünya sorumluyu tartışmaya devam ediyor; Biden, kanlı günün gölgesinde İsrail'de

TIKLAYIN | Hastane saldırısının yaşandığı savaşın 1


YORUMLAR

  • 0 Yorum