Deniz Baykal 'AKP'ye geçecek' iddialarına yanıt verdi

Son günlerin tartışılan ismi, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Deniz Baykal 'AKP'ye geçecek' iddialarına yanıt verdi
01 Mart 2016 - 08:20
 

Baykal, Suriye krizini, CHP içinde kendine yönelik eleştirileri, AKP’ye geçeceği iddialarını değerlendirdi. Baykal, AKP iddiaları için, ”Elbette Ak Parti Türkiye’nin bir siyasi partisidir. Kötü birşey söylemek istemem ama benim siyasi çizgim bellidir. 1992 yılında kapatılan CHP’nin 2 kurucu başkanı olma onuruna eriştim. Böyle bir ortama çekilmiş olmaktan üzüntü duyuyorum” dedi.


Deniz Baykal, Habertürk TV’de canlı yayın konuğu oldu. Baykal Suriye’deki gelişmeler hakkında “Suriye ile 900 kilometre sınırımız var ve çok geçişken bir sınır. Suriye, siyasi kimliği ortadan kalkınca ordaki manzara iç savaşa dönüştü. İç savaş bir süre sonra mezhep savaşına dönüştü. Maalesef Türkiye’de hükümet müthiş bir özgüvenle, hızla sorunun çözüleceğini düşündü. Bizim için hayat-memat meselesine dönüştürüldü. Türkiye’den giden bazı gençler Esad’ın yanında bazıları Türkmen cephesinde bazıları da DAEŞ tarafında. Olay Türkiye’nin üzerine doğru geliyor. Bu olaylar devam ederse gelmeye de devam edecek. Bir yandan da bazı gruplar etnik temizlik yapıyor. Türkmenlere karşı Rus bombardımanı ile temizlik yapılıyor. Arap nüfusa karşı da etnik temizlik yapılıyor. Bunlar başarılı olursa Türkiye kuşatma altına alınmış olacak. Türkiye Azez koridorundan gelecek mülteciler için savunma hakkını kullanıyor” ifadelerini kullandı.




İLGİLİ HABER
Deniz Baykal'dan yeni açıklama

Deniz Baykal’dan yeni açıklama



PARTİ İÇİNDEKİ ELEŞTİRİLER

Parti içindeki eleştirilere de değinen Baykal “Ciddi olun. Türkiye’yi konuşuyoruz. 2 hafta önceki konuşmam farklı değerlendirilerek birilerine destek olduğum söylendi. Açıklamalarıma herkes şaşırdı. Ben Türkiye’nin çıkarlarını düşündüm” dedi. “2 gün önce de Genel Başkan Kılıçdaroğlu benimle aynı şeyleri söyledi” dedi.

KENTİN İNANCI, MEZHEBİ OLMAZ

Elbette kentin inancı, mezhebi olmaz. Bahsettiğiniz kent Halep. Birinci Dünya savaşı sonunda 402 yıl sonra Osmanlı’dan koparıldı. İnsanların inançlarını, mezheplerini ele alan değerlendirmeler yapmak çok yakışıksızdır ama öyle bir dünya haline geldik ki bu kaçınılmaz hale geldi. Orada maalesef bir mezhep savaşı var. Kusura bakmayın Halep sunni kenti.




İLGİLİ HABER
Kılıçdaroğlu'ndan Deniz Baykal tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan Deniz Baykal tepkisi



YORUMLAR

  • 0 Yorum