Günün İlginç Gerçekleri

İnternette bulup derlediğimiz ilginç bilgilerle dolu günün ilginç gerçeklerinin 17 ekim 2018 listesi.

Günün İlginç Gerçekleri
18 Ekim 2018 - 08:56 - Güncelleme: 18 Ekim 2018 - 19:22


#1 2. Dünya Savaşı bombardıman uçakları tarafından çıkartılan ikonik “çığlık” sesleri:





Kaynak



2. Dünya Savaşı bombardıman uçakları tarafından çıkartılan ikonik "çığlık" sesleri, kanatlara monte edilen iki ayrı akustik cihaz tarafından üretiliyordu.  ‘Jericho Trompet (leri)’ olarak bilinir ve göz korkutmanın ötesinde bir amaca hizmet etmezlerdi.



 


Daha






#2 1989’da bir adam bit pazarından 4 dolarlık eski bir tabloyu satın aldı. Tablonun arkasında, 2,42 milyon dolara bir açık artırmada satılan Bağımsızlık Bildirgesi’nin orijinali çıktı.





Kaynak



 


Daha





 

 




#3 Kanada’nın en büyük eyaleti Québec % 12’si tatlı su kaynaklarıyla doludur ve bu dünyanın tüm tatlı sularının% 3’üdür. Québec, ise dünya nüfusunun yalnızca% 0,1’ini elinde tutuyor.





Kaynak



 


Daha






#4 Antik Çin soyluları, fazla miktarda tuz yiyerek kendilerini öldürürdü.





Kaynak



Çok fazla tuz tüketimi ölümcül olabilir.  Çin'de bu ritüel intihar yöntemi olarak kullanılıyordu -Özellikle tuzun çok pahalı olduğu soylular arasında.



 


Daha





 

 




#5 Ryan Adams’ın bir konserinde hayranını konserden çıkarttı.





Kaynak



Ryan Adams'ın bir konserinde “Summer of 69” çalması istendi. Ryan daha sonra ışıkların açılmasını emretti, isteği yapan hayranı buldu, izleyiciye bilet için ödediği 30 dolar'ı geri ödedi ve gitmesini söyledi ve o gidene kadar tek bir nota çalmayacağını söyledi.



 


Daha






#6 İncil’de İsa’nın fiziksel bir tanımı yoktur.





Kaynak



 


Daha





 

 




#7 1897’de SA Andree adlı bir İsveçli kaşif ve 2 meslektaşı Sıcak hava balonuyla, kuzey kutbuna ulaşan ilk kişi olmayı denedi:







Salomon August Andree ve 2 kişi havalandıktan 65 saat sonra çakıldılar. bundan 33 yıl sonra, balonları, ölü notları  ve kameralarıyla birlikte bulundular. Fotoğrafalrdan, Kutup ayılarını öldürüp yiyerek haftalarca hayatta kalabildikleri anlaşılıyor.



 


Daha






#8 Calvin Klein’ın parfümü “Obsession”, Kaplan, Jaguar vb. gibi büyük kedileri 800 mt. kadar uzaktan bile kendine çekebilir.





Kaynak



2003 yılında New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesi'nde genel küratör olan Pat Thomas, jaguarlarıyla bir koku testi yaptı. Kediler kesinlikle burunlarını Estée Lauder, Revlon ya da Nina Ricci'ye çevirmemişlerdi, ama Calvin Klein'in onları on dakika kadar meşgul ediyordu - yabancı kokuları koklamak, kedileri esaret altında tutmaya yardımcı olur.



 


Daha





 

 




#9 Bu adam, 17 yıl boyunca hiç konuşmadı:







Amerikalı bir çevreci olan John Francis, rakiplerini daha iyi dinlemeyi öğrenmek için bir günlüğüne konuşmayı bırakmaya karar verdi. Bu, 17 yıllık bir sessizlik yemine dönüştü. O, 17 yıl boyunca okula gitti ve doktora yaptı.



 


Daha






#10 Matrix filmindeki bu gizemli kodun kaynağı, yapım tasarımcısı Simon Whiteley’in Japon eşinin yemek kitaplarından bulduğu suşi tarifleri.





 

 

Kaynak

 



Bugünbuldum


 



YORUMLAR

  • 0 Yorum