Hamilelik Belirtilerine Göre Bebeğin Cinsiyeti Tahmini

Hamilelik sürecini haber alan her çiftin en çok merak ettiği konuların başında bebeğin cinsiyetinin ne olacağı yer almaktadır

Hamilelik Belirtilerine Göre Bebeğin Cinsiyeti Tahmini
18 Eylül 2018 - 09:31 - Güncelleme: 18 Eylül 2018 - 18:07
 Hamileliğin sevinciyle heyecan dolu bir bekleyiş başlar ve bu süreç içerisinde bebek hazırlıkları yaparken en önemli belirleyici faktörlerden bir tanesi bebeğin cinsiyetidir.bebek-cinsiyeti-belirleme-nasil-olur

Günümüz tıp teknolojileri çok ilerledi ve zamanı geldiğinde bebeğinizin cinsiyetini çok kolay bir şekilde öğrenebilmeniz mümkün. Ancak insanlar genellikle bebek cinsiyetini belli edene kadar gelişimini bekleyemiyor ve çeşitli yöntemlerle bebeğin cinsiyetini belirleme yolunda çalışmalarda bulunuyorlar. Gebelik belirtilerine göre bebeğin cinsiyetini belirleme işleminde uyulması gereken en önemli ipuçları ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için maddeler halinde sıraladık. Ancak elbette bu gelişmelerin tıbbi bir geçerliliği bulunmamakta ve bu veriler toplum genelinde yapılan araştırmalara bağlı olarak istatistiksel verilerden elde edilmektedir.ikiz-bebek-resimleri

Erkek Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

* Erkek bebek doğuracak kadınlar genellikle gebeliğin başlangıcında pek bir problem ile karşı karşıya kalmazlar. Özellikle mide bulantısı gibi semptomlar erkek bebek doğuracak annelerde daha az görülür. Ayrıca hamilelik boyunca aşereceğiniz besinler arasında en çok peynir, yoğurt ve süt ürünlerine aşerirsiniz.

* Genellikle kız bebek doğuracak olan annelere nazaran erkek bebek sahibi olacak anneler daha fazla et tüketmekte ve aşermektedir. Ayrıca ekşi ve tuzlu yiyeceklerinde daha fazla tüketildiği görülmektedir.

* Erkek bebek belirtileri arasında bir diğeri ise idrarın koyulaşması olarak bilinmektedir. Ayrıca karın bölgesinin üst tarafı erkek doğuracak annelerde daha belirgin bir şekildedir.

hd-bebek-resimleri-rooteto-29

* Bebeğinizin kalp atış hızını siz hissedemezsiniz ve ne kadar attığını bilemezsiniz, ancak doktor kontrolünde elde ettiğiniz verilerden yola çıkarsanız erkek bebeklerin kalp atış hızları 140’ın altındadır.

* Erkek bebek doğuracak olan annelerin hissettiği en belirgin özelliklerden bir diğeri ise ayak bölgesinin normalden daha fazla üşümesidir. Ayrıca bacaklarda bulunan tüylenmenin hızı daha fazla artış gösterir.

* Erkek bebek sahibi olacak anne adaylarında görülen özelliklerden sonuncusu ise hamilelik dönemlerinden önceki hallerine göre çok daha alımlı ve çekici görünmeleridir.hamilelikte-erkek-bebek-belirtileri-728x375

Kız Bebek Sahibi Olacak Kadınlarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

* Kız bebek doğuracak olan anne adaylarının hamileliklerinin ilk dönemleri daha problemli geçmektedir. Özellikle kusma gibi semptomlar ve buna benzer hastalık ve rahatsızlıklar daha fazla görülür.

* Kız bebek doğuracak annelerde görülen belirtiler içerisinde en dikkat çekici olanlardan bir tanesi ise saçlarda kırmızı lekelenmelerin meydana gelebilmesidir. Ayrıca aşırı meyve tüketimi isteği ve tatlı tüketiminde artış görülür.

* Kız bebek doğuracak anne adayları daha solgun ve bakımsız bir görünümde olurken, çekiciliklerini de bir miktar kaybetmektedirler.

bebek-resimleri-56c644d41a631

* Kız bebek gebeliklerinde genellikle bebeğin kalp atış hızının 140 civarında olduğu belirlenmiştir. Diğer yandan kız bebeğe hamile olan annelerde genellikle göbek bölgesinden değil kalça bölgesinden kilo alınması söz konusu olmaktadır. Bunun nedeni ise kız bebeklerin karın bölgesinin alt kısımlarına yerleşmesidir. Ayrıca belirtilerden bir diğeri ise sağ göğüse oranla sol göğüsün daha büyük olması söz konusu olabilmektedir.

tumblr_inline_nthiu2ovuk1tbnjnv_540

Bebeğiniz dünyaya geleceği zaman kız veya erkek olması ona karşı yaklaşımınızı ve ilginizi asla değiştirmeyecek olsa bile bu merak insanın heyecan duygusunu daha fazla arttırabilmektedir. Sizler için hazırlamış olduğumuz veriler ışığında bebeğinizin cinsiyetini hamilelik belirtilerine göre tahmin edebilme şansınız mümkün olacak ancak bu veriler tıbbi veriler değildir ve doğum yapan anneler üzerinde yapılan incelemeler sonucu elde edilmiştir. Bebeğinizin cinsiyetini en doğru şekilde öğrenebileceğiniz yöntem ultrasonografi yöntemi ile karın içerisindeki bebeğin detaylı şekilde incelenmesidir, ancak bu sayede doktorunuz tarafından yapılan incelemelerle bebeğinizin zamanı geldiğinde cinsiyetini öğrenebileceksiniz. Hamilelik haberinden sonra bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için beklediğiniz dönem içerisinde yaşadığınız heyecanı da hayat boyu hoş anılarınızın arasına ekleyebilirsiniz.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum