Hangi lider ne kadar maaş alıyor?

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında en yüksek maaş alan devlet başkanı yıllık 527 bin 854 dolar ile Avustralya Başbakanı Malcolm Bligh Turnbull.

Hangi lider ne kadar maaş alıyor?
09 Mayıs 2018 - 10:17 - Güncelleme: 09 Mayıs 2018 - 22:16
OECD verilerine göre 32 ülkenin bulunduğu listenin sonunda yıllık 57 bin 772 dolar ile Polonya Başbakanı Mateuz Morawiecky yer alıyor.

Lider maaşlarının 'ortalama gelire kıyaslamasında' ise Türkiye 3'ncü sırada geliyor. ABD Başkanı Donald Trump yıllık 400 bin dolar maaş alıyor. OECD, liderlerin maaşlarını ülkelerindeki kişi başına düşen milli gelirle kıyasladığı tabloda farklı bir sonuç çıkıyor.

Örneğin bir önceki listede ikinci sırada yer alan İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, kişi başı gelir baz alındığında 12'ci sıraya kadar geriliyor.

Maaş geliri olarak 8'ci sırada yer alan Lüksemburg başbakanı, kişi başı gelir ile kıyas yapıldığı tabloda sonuncu sıraya kadar düşüyor.

OECD verilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kişi başı gelire kıyasla, aldığı maaş ile listenin 3’ncü sırasında bulunuyor. Erdoğan'ın önünde Meksika devlet başkanı ve Şili cumhurbaşkanı yer alıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum