İBB'den 'Nurculuk' açılımı… Korkulan kitaplar afiş oldu!

Geçtiğimiz Eylül ayında başkanı ve üst yönetimi değişen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca İstanbullunun kullandığı metrobüslerde ‘cemaat açılımına’ imza attı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından ‘gözaltına alınma korkusuyla’ çöplere atılan Said Nursi’nin kitabından bölümler metrobüslere asılmaya başlandı.

İBB'den 'Nurculuk' açılımı… Korkulan kitaplar afiş oldu!
12 Aralık 2017 - 09:22
1878 ile 1960 yılları arasında yaşayan Said Nursi'yi önderleri kabul eden ve Türkiye'de mürit sayısı bakımından en büyük cemaatlerden birisi olan Nurcular İBB ile ‘reklam anlaşması’ yaptı.

 

metrobusler-nur-2

 


Said Nursi'nin kaleme aldığı Risalei Nur isimli kitabı “basıp dağıtmayı ve böylelikle daha geniş kitlelere ulaşmasını” amaçlayan, cemaatin ‘Meşveret' koluna yakın bir yayınevi tarafından hazırlanan afişler, metrobüslerdeki reklam panolarına asıldı.

 


metrobusler-nur-3

 


Afişlerde Risale-i Nur isimli kitaptan bölümler yer alıyor…


Normalde yüz binlerce lira verilerek kiralanabilecek alanlara söz konusu afişler 23 Kasım itibariyle konulmaya başlandı.

 

risale-site

 


Anlaşmanın ‘bedeline’ ilişkin bilgi verilmedi ancak yayınevinin sitesinde de bu durum “Kur’an tefsiri Risale-i Nur külliyatının reklamı metrobüsleri süslüyor. Metrobüslerin tavanlarında da artık Risale-i Nur vecizelerini okuyabilirsiniz.” anonsuyla duyuruldu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum