İlk seks sonrası kadınların vücutlarında hangi değişiklikler olur?

Kadınların partneriyle yaşadığı ilk seks deneyimi sonrasında duygusal değişim haricinde vücutlarında bazı değişimler ve bunları hissedebilirler. Peki, ilk ilişki sonrası vücutta artık eskisi gibi olmayan durumlar nelerdir? İşte cevabı..

İlk seks sonrası kadınların vücutlarında hangi değişiklikler olur?
01 Kasım 2018 - 19:59
Acı eşiği ilk seks sırasında yükseliyor 



Yapılan araştırmalarda insanların acı eşiğinin ilişki sırasında yükseldiği ve herhangi bir darbede hissedilen acının oldukça az olduğunu kanıtlandı. Birçok kişi ilişki sırasında istemsiz bir şekilde küçük darbelere maruz kalabiliyor. Ancak ilişki sırasında acı hissedilmediği için, sonrasında vücutta bazı acılar hissedilebiliyor.İlk ilişki sırasında kan gelebilir 



İlk seks sonrası kızlık zarının bozulmasının ardından bir damla ya da daha fazla kan gelebilir. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Fakat kanama ihtimali yüksek ihtimaldir. İlk ilişki sırasında kan gelebilir 



İlk seks sonrası kızlık zarının bozulmasının ardından bir damla ya da daha fazla kan gelebilir. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Fakat kanama ihtimali yüksek ihtimaldir.

 İlk ilişki sırasında kan gelebilir 



İlk seks sonrası kızlık zarının bozulmasının ardından bir damla ya da daha fazla kan gelebilir. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Fakat kanama ihtimali yüksek ihtimaldir.Bu oran genellikle yüzde 90 civarıdır, bazı kişilerde ise esnek kızlık zarı bulunmaktadır. Bu kişilerde kızlık zarından kaynaklı kanama olmaz ve yırtılma olmadığı için kanama görülmez. Fakat dikkatli jinekologlar tarafından anlaşılabilecek esnemeler görülür. 

Kızlık zarı sonrası vücutta değişiklikler olmaz



Kızlık zarının bozulması durumunda kadın vücudunda değişiklikler olmaz. Sadece vajina girişi açılır ve ilişkiye hazır hale gelinir.

Peki cinsellik sonrası vücutta ne değişmez? 



Kalça genişlemesi, yürüme değişikliği, kilo artışı, adet düzensizliği veya değişimi, cinsellik sonrası değişmez.

İlk ilişki sonrası vajinada yanma olabilir 



İlk seks sonrası, kızlık zarının bozulduktan sonra vajinadan gelen kahverengi akıntılar ve yanma hisleri oluşabilir, bunlar normaldir.

İlk seks sonrası kahverengi kan gelebilir 



Bazı kişilerde ilişkiden birkaç gün sonra, ya da bir süre sonra vajinada bekleyen pıhtılaşan kan, kahverengi olarak gelebilir. Kanamanın rengine bakılarak herhangi bir yorumda bulunmak doğru değildir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum