İngiltere Başbakanı: Bu saldırılar burada bitmeyecek!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği operasyona ilişkin açıklamalar yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, ' Başka bir alternatifimiz yoktu. Bu saldırılar burada bitmeyecek ama Suriye'nin kimyasal saldırılarını bitirmesi için elimizden geleni yapacağız.' dedi.

İngiltere Başbakanı: Bu saldırılar burada bitmeyecek!
14 Nisan 2018 - 11:35
ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği operasyona ilişkin açıklamalar yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, ' Başka bir alternatifimiz yoktu. Bu saldırılar burada bitmeyecek ama Suriye'nin kimyasal saldırılarını bitirmesi için elimizden geleni yapacağız.' dedi.

İngiltere Başbakanı May: Rusya ve Suriye vermiş olduğu sözleri tutmadı. Kimyasal kullanılmayacağına ilişkin sözler verildi ancak sözler yerine getirilmedi. Saldırılarda çok sayıda insanlar yaşlılar gençler çocuklar öldürüldü. Bu katliamın biteceğine ilişkin bir ümit de yok içimizde. Dolayısıyla biz bu adımı atmamız gerekliydi. Başka bir alternatifimiz yoktu. Bu saldırılar burada bitmeyecek ama Suriye'nin kimyasal saldırılarını bitirmesi için elimizden geleni yapacağız. Bugün yaptığımız operasyon iyi bir mesaj oldu kimyasal silah kullananlar için. Başka bir alternatif yolu izlemek isterdim ama başka bir alternatifimiz yoktu. Kimyasal silahların kullanılmasının normal olmasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Kimyasal silahlar kullanılamaz. Çünkü bu yaptığımız organizasyon bizim kendi milli güvenlik sınırlarımız içerisinde düzenlendi.



ESED TEKRARLARSA HAREKAT YAPILACAK MI?



Evet buradaki amacımız şuydu, kimyasal silahların kullanılmasının ortadan kaldırılmasıydı. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. Ama bildiğimiz kadarıyla harekat başarılı oldu. Ama Suriye rejimi şunu bilmeli ki kimyasal silahların kullanılmasına izin vermeyeceğim ben. uluslararası hukuka uygun olduğunu dşünüyorum. Kimse kimyasal silah kullanamaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum