iPhone Amerikan da bu kuruyemiş Türk malı mı

BİM'in ıPhone kararı gündemdeki yerini korurken, tartışma yaratacak bir başka konu daha gündeme geldi. BİM'in sattığı kuruyemiş ürünü olan Simbat markasının da Amerikan menşeili olduğu ortaya çıktı.

iPhone Amerikan da bu kuruyemiş Türk malı mı
18 Ağustos 2018 - 10:11
ABD ile yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD menşeili ürünlere yönelik boykot çağrısı yapmıştı. Bu kapsamda milletvekillerinden vatandaşa kadar ABD teknoloji ürünü iPhone'a boykotlar başlamış, sosyal medyada da iPhone'u kırma videoları gündeme gelmişti.

17 Ağustos'tan itibaren 32 GB dahili hafızalı iPhone 6 modellerinin satışını yapmaya hazırlanan BİM de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısı sonrası yeni karar almış, son indirim kataloğunda yayınlanan iPhone 6 satışını durdurmuştu. Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ ise BİM'in, Erdoğan'ın çağrısıyla iPhone satışını durdurmadığını iddia etmiş, "Asıl sebep Apple'ın BİM'e karşı açtığı dava. İstanbul'daki bir mahkeme, Apple'dan izinsiz şekilde Dubai üzerinden iPhone getiren BİM'in satışlarını durdurdu" diye belirtmişti. BİM ise bu iddianın doğru olmadığını ileri sürmüştü. 

"ABD'DEN İTHAL EDİLİP..."

BİM'in iPhone "satmama kararı" gündemdeki yerini korurken, tartışma yaratacak bir başka konu daha gündeme geldi.

BİM'in sattığı kuruyemiş ürünü olan Simbat markasının da Amerikan menşeili olduğu ortaya çıktı. 

Ürünün üzerinde, "Menşei: Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilip Türkiye'de paketlenmiştir" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum