Irak'ta 7.3 büyüklüğünde korkutan deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin Richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Deprem Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok şehirde hissedildi. Deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

Irak'ta 7.3 büyüklüğünde korkutan deprem
12 Kasım 2017 - 23:21 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 11:32
Irak'ın Süleymaniye şehrinde yerel saat ile 21:18'de bir deprem meydana geldi. 

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, merkez üssü Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısı olan depremin, 33,9 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Richter ölçeğine göre 7.3 şiddetinde olan deprem, Türkiye'den de hissedildi. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. 

SÜLEYMANİYE'DE 8 KÖYDE HASAR VAR

Depremden sonra ilk gelen bilgilere göre Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar var.

DEPREM 6 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

Son dakika... Irakta 7.3 büyüklüğünde korkutan deprem

DİYARBAKIR, MARDİN VE BATMAN'DA KORKUYA NEDEN OLDU

Deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman'da korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Mardin'de çocuğunu kucaklayarak sokağa çıkan bir vatandaş, "Depremi eşim bayağı hissetti. Eşim panikledi bu yüzden çok korktum" dedi.

Son dakika... Irakta 7.3 büyüklüğünde korkutan deprem

KIZILAY HAREKETE GEÇTİ: İRTİBAT HALİNDEYİZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum