Irak'tan flaş karar: Teslim etmelerini istedi

Irak hükümeti, IKBY'den tüm sınır kapılarını ve havaalanlarını Bağdat yönetimine teslim etmesini istedi. Irak hükümeti, ayrıca komşu ülkelerden, petrol ve sınır konusunda sadece Bağdat ile ilişki kurmasını istedi.

Irak'tan flaş karar: Teslim etmelerini istedi
24 Eylül 2017 - 23:29
Barzani nin inadından sonra Irak Bagdat hükümeti acil kararlar almaya başladı Bu alınan kararların iç karışıklıga sebep olabilecegi ve ortadoguda beklenmedik çarpışmalar olabileceginden endişe ediliyor


Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) heyeti, referandumda ısrarcı olduklarını ve bundan sonra da Bağdat ile diyaloğa devam etmek istediğini belirtirken, Şii Ulusal Koalisyonu ile referandum konusunda anlaşamadıklarını bildirdi.



IKBY heyeti adına basın toplantısında konuşan Roj Nuri Şaves, "Görüşlerimizi açıkça ve çekinmeden koalisyondaki dostlarımıza bildirdik. Diyaloğun 25'in sonrasında da sürmesini istedik. Onlar ise diyaloğu sadece referandum öncesi destekleyeceklerini ifade etti." dedi.

Irak Federal Mahkemesinin 'anayasaya aykırı' kararı aldığı referandumun ertelenme iddialarına da değinen Şaves, "Referandum zamanında yapılacak." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum