İstanbul Boğazı'nda hareketli dakikalar! Gemi yalıya çarptı...

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir gemi, saat 16:00 sıralarında yalıya çarptı. Kaza, haftasonu olmasından yararlanıp boğaz turuna katılanların gözleri önünde yaşandı.

İstanbul Boğazı'nda hareketli dakikalar! Gemi yalıya çarptı...
07 Nisan 2018 - 16:59 - Güncelleme: 07 Nisan 2018 - 17:06
Dümeni kilitlenen gemi hızla kıyıya yaklaşıp yalıya çarparken o anlar onlarca kişi tarafından cep telefonları ile kaydedildi. Kazada büyük bir şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Kazanın duyulmasından sonra yardım ekipleri hemen yola çıktı. Kazanın ardından İstanbul Boğazı çift yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı. Tanker Ahırkapı'ya çekildi.

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir gemi, yalıya çarptı. Olay yerine ekipler sevk edildi. İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen bir gemi yalıya çarptı.

Yalıya çarpan gemi 225 metre boyunda ve 32 metre genişliğindeki "Vitaspirit" adlı dökme yük gemisi. Gemi, Karadeniz-Marmara yönlü geçişinde Fatih köprüsü altında dümen gücünü kaybederek Lacivert ve Uskumru restoranlarının olduğu bölgede Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı.

Kazada büyük bir şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Geminin çarptığı yalının hemen bitişiğindeki balık restoranlarında yemek yiyenler korku içinde kaçıştı.

 Kaza sonrası, olay yerine gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörler, gemiyi Ahırkapı'ya çekti. Kazanın ardından İstanbul Boğazı çift yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Dümeni kilitlenen bir gemi İstanbul Boğazı'nda korkunç bir kazaya neden oldu. Anadolu Hisarı'nda Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarpan gemi, sürüklenerek boğazın ortasında durdu. 



İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen Malta Bayraklı Vita Speerit isimli dev gemi Anadolu Hisarı'nda bulunan tarihi Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. İstanbul Boğazı'nda yaşanan kaza büyük paniğe neden oldu. Geminin çarpmasıyla tarihi yalıda büyük hasar meydana geldi. Olay yerine çok sayıda yetkili sevk edilirken, gemi sürüklenerek boğazın ortasında durdu. 



Malta Bayraklı Bayraklı bir geminin dümeni kilitlenince ünlü dizilerin çekildiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarptı. Şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan yalı "Binbir Gece" gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmıştı.



HEKİMBAŞI SALİH EFENDİ YALISI'NIN TARİHÇESİ

Kırmızı renkteki bu ikonik yapının bilinen ilk sahibi, Osmanlı'nın ilk tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin ilk mezunlarından Hekimbaşı Salih Efendi. Yalıya da ismini veren Hekimbaşı Salih Efendi 3 Osmanlı sultanının doktorluğunu yapmanın yanı sıra botanik hocalığı, maarif müsteşarlığı ve Maarif Meclisi başkanlığı gibi görevlerde de bulunmuş, ünü Osmanlı sınırlarını aşmış biri. İstanbul Boğazı'nda fotoğrafı en çok çekilen yapılar arasında yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, "Binbir Gece" gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmış. Yalı şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapıyor.














Ünlü dizinin çekildiği yalı paramparça olduÜnlü dizinin çekildiği yalı paramparça oldu

YORUMLAR

  • 0 Yorum