İstanbul'da askerlere FETÖ operasyonu

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik ankesörlü telefon operasyonu düzenleniyor. TSK yapılanması soruşturmasında savcılık görevde olanların da içinde olduğu 170 asker için gözaltı kararı verdi.

İstanbul'da askerlere FETÖ operasyonu
20 Şubat 2018 - 10:22 - Güncelleme: 20 Şubat 2018 - 11:14
FETÖ/PDY mahrem imamlarının ankesörlü telefon üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki örgüt mensupları ile irtibat kurmalarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah yeni bir operasyon başlatıldı. Şüphelilerden 144'ünün muvazzaf asker (görevde) olduğu belirtildi. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Can Tuncay'ın verdiği talimat üzerine hareket geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hakkında gözaltı kararı verilen 170 asker şüpheli ile ilgili 04.00'de operasyon için düğmeye bastı.

GÖREVDE OLANLAR DA LİSTEDE: 38 farklı ilde aynı anda başlatılan operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen çeşitli rütbelerdeki subay ya da astsubayların 144'ünün muvazzaf olduğu, bir bölümünün emekli olduğu, bir bölümünün ise meslekten ihraç edildikleri belirtildi.

ÜSKÜDAR'DAKİ BİR ENKESÖRLÜ TELEFONU KULLANMIŞLAR: Savcılığın mahrem imamlarla irtibata geçtikleri belirlenen TSK mensuplarının İstanbul Üsküdar'daki bir ankesörlü telefonu kullandıkları öğrenildi. Şüphelilerden 22'si yakalandı.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum