İstanbul'da fırtına ve yagış

Meteoroloji’nin uyarısının ardından İstanbul’da kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Kağıthane'de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda da yağış etkili oluyor. Şiddetli fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edilirken, fırtına nedeniyle Taksim Meydanı'nda bulunan kafelerin sandalyeleri havada uçuştu.

İstanbul'da fırtına ve yagış
29 Ağustos 2017 - 21:33 - Güncelleme: 30 Ağustos 2017 - 12:33
Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Göktürk'te başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor. 3. havalimanında ise dolu yağışı görüldü. Yağış daha sonra İstanbul'un çeşitli bölgelerinde etkisini arttırdı. Kağıthane'de başlayan kuvvetli yağış ile birlikte bazı yollar dereye döndü. 

Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. İstanbul Boğazı'nda da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına, Taksim Meydanı'ndaki kafelerdeki sandalyeler havada uçuşmasına neden oldu.

 


Taksimde sandalyeler havada uçuşuyorTaksim'de sandalyeler havada uçuşuyor!




GÖRÜŞ MESAFESİ 5 METREYE DÜŞTÜ



Şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü İstanbul'da, yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışın 1 saat içinde Anadolu yakasında tesirinin artması bekleniyor. Bu arada, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs durakları, bina girişleri ve iş yerlerine girerek yağıştan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken, bazı binaların bodrum katlarında da su baskını yaşandı. 



OTOMOBİLİ SUDA YÜZDÜRDÜ!



Dolapdere’de yağışla birlikte yollar dereye döndü. Su baskının yaşandığı bir sokakta vatandaşın aracını kurtarmaya çalışması kameralara yansıdı. Suda yüzen aracı vatandaşın yüzdürmesi dikkat çekti.



TAKSİM TÜNELİ SULAR ALTINDA



Yoğun yağışın etksini gösterdiği Taksim'de otobüs duraklarının olduğu tüneli su bastı. Bazı araçlar tünelde arızalandığı bildirildi. 

Kadir Topbaş, yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Beşiktaş'taki istasyon alanındaki çalışmalar sırasında ortaya çıkan ve neolitik çağa ait kalıntıların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Burada basın açıklaması yapan Topbaş, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için Marmara Denizi'ndeki fırtına uyarısına yönelik açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara Denizi'nde öğleden sonra fırtına beklendiğine dair bir uyarısı olduğunu hatırlatan Topbaş, günlük yaşamın bu uyarının dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.



İstanbulda alarm... Yağış başladı

 

Kadir Topbaş, "Rüzgarın saatte 75 kilometre hıza erişilebileceğinden bahsediyor. Çarşamba gününün (yarın) ilk saatlerinde şiddetini azaltacak deniyor. Bugün ve gece yarısı sürecek bir fırtınayla karşı karşıyayız İstanbul'da. Dikkat etmek ve hassasiyet göstermek gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak teyakkuz durumdayız. AKOM bu konuda gerekli hazırlıklar yaptı. Vatandaşlarımız da bu hassasiyeti gösterirse beraberce bu meteorolojik olayı sağlıklı bir şekilde geride bırakırız" dedi.

PROF. ŞEN: BULUTUN KALINLIĞI 10 KİLOMETREİstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Orhan Şen de Twitter'dan uyardı. Şen, ''Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul'un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km... CB bulutu kümülonimbus demek, şimşek, yıldırım, aşırı yağmur ve dolu yapan bulut'' diye yazdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum