İşte Haftanın Filmleri

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli 9 film vizyona girdi. Ellen Page, Diego Luna ve Nina Dobrev'in rol aldığı "Çizgi Ötesi", anismasyon türünde "Tamircikler: Gizli Görev", yerli yapımlardan ise "Aile Arasında" öne çıkıyor.

İşte Haftanın Filmleri
03 Aralık 2017 - 18:15





"Çizgi Ötesi"

1990 yapımı "Çizgi Ötesi"ni ilk izlediğimde çok heyecanlanmıştım. 1 dakikalığına kalbi durduran ve ölümden sonra yaşamı kısacık bir süre de olsa deneyimleyen çılgın doktor adaylarını izlemek unutulmaz bir deneyimdi. Ölüm süresini uzatan ve cehennemi tekrar tekrar yaşayan karakterlerin geçmişe ait travmalarına şahit olmak korkutucuydu. Joel Schumacher'in yönettiği filmde Julia Roberts, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland, Hope Davis, Oliver Platt gibi oyuncular rol alıyordu. Bence filmin yeniden çevrilmesi güzel bir hareket. En azından aradaki farkı görmek ve geçmişe bir yolculuk yapmak için... Şimdi teknoloji çok daha kullanışlı, çekimler çok daha başarılı belki ama o gerçeklik hissi maalesef çok uzak. Olsun, üzerine onlarca hikaye yazılan, filmler çekilen bu orijinal filmin yeniden çevrimini izleyin derim. Mr Robot dizisinin ilk sezon yönetmeni Niels Arden Oplev imzalı filmde Ellen Page, James Norton, Nina Dobrev, Diego Luna ve Kiersey Clemons rol alıyor.

"Çizgi Ötesi" fragmanı 




 





"Aile Arasında"

Hala Avrupa Yakası'nın tekrarlarını izleyen biri olarak Gülse Birsel yaparsa illaki iyi bir şeyler bulunur diyenlerdenim. İlk sinema filmi projesi olması dolayısıyla heyecanını gizleyemeyen Birsel, filminin reklamını da yapıyor. Emeğinin karşılığını almak için uzak kaldığı mecralara yaklaşıyor. Uzun yıllardır hayalini kurduğu hikaye, yönetmen ve oyuncu ekibini ikna ettiğini söyleyen Birsel bence hiç zorlanmamıştır. Ayşe Arman'a röportaj vermek gibi Birsel'in yazdığı hikayede oynamak da değerli bir tercih olarak görülüyor. Senaryo matematiğini iyi bilen yazar, yönetmenlik işini Ozan Açıktan'a bırakıyor. Filmin en komik karakterlerinden birini de canlandıran Birsel, umarım gişede istediğini yakalar. Tesadüf sonucu tanışan ve çekirdek aile numarası yapan Fikret ve Solmaz'ın katman katman büyüyen ailesi ve hikayesi İstanbul'dan Adana'ya taşınıyor. Adana'nın acayip haline tutkun biri olarak çok doğru bir şehir tercihi olduğunu söylemeliyim. Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın başrolü paylaştığı filmde aslında herkes kendi rolünün başrolü. Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Derya Karadaş, Ayta Sözeri, Şevket Çoruk, Su Kutlu, Devin Özgür Çınar, Ünal Yeter gibi oyuncuların yer aldığı film 5 sezon devam edecek Birsel dizisi gibi. Hafta sonu için güzel bir tercih.

"Aile Arasında" fragmanı 




 





"Yarını Yok"

Yıllarını verdiği kurumun ihanetiyle sarsılan kiralık katil Travis'in 24 saatlik intikam planı sinema perdesinde. Sen onca emek ver, tam da ailenle birlikte geçireceğin güzel günlerin hayalini kurarken öl, sonra patronun seni 24 saatliğine uyandırsın. O 24 saat intikam almak için yeterli mi? İşte bunu izliyoruz "Yarını Yok"da. 47 yaşındaki Ethan Hawke'nin son demlerini sürdüğü film Brian Smrz imzalı.

"Yarını Yok" fragmanı 




 





“Geçmişteki Sır”

Savaşın her hali kötü. Ancak Sırpların yaptığı zülmü izlerken bir başka acıyor içim. Bosna Kasabı lakaplı Ratko Mladiç de müebbet cezasını almışken, yürek acıtan bu filmi izlemenizi tevsiye edebilirim. Ali’nin sırlarla dolu Bosna – Hersek’e kadar uzanan yolculuğu, geçmişe dönük sahnelerle destekleniyor. Serkan Şenalp’in yanı sıra Suzan Kardeş ve Meral Çetinkaya gibi isimler de kadronun bir ucundan tutmuş. Ufuk Bayraktar’ın performansına dikkat etmeniz gereken filmi Raşit Görgülü yönetiyor.

“Geçmişteki Sır” fragmanı 




 





"Jüpiter'in Uydusu"

Bir mülteciysen ve kaçarken 3 yerinden vurulursan seni ancak bir mucize kurtarabilir. Filmin baş karakteri Aryan vurulduktan sonra kendisine hediye edilen olağanüstü güçleriyle savaşın, işkencenin, saf kötülüğün kol gezdiği dünyaya adım atıyor. Ondaki değişimin farkına varan Doktor Stern ile birlikte kalabalığın, patlamaların, karanlığın içine dalan Aryan ise sadece babasını bulmak istiyor. Beyaz Tanrı filmiyle zihnimi allak bullak eden Macar yönetmen Kornél Mundruczó yine empati kavramını sonuna kadar karşılayan bir işle selamlıyor bizi. Zsombor Jéger ve Merab Ninidze'nin başrolü paylaştığı filmi mutlaka izleyin!

"Jüpiter'in Uydusu" fragmanı 




 





"Tamircikler: Gizli Görev"

Evimde bir tamircik olsa iyi olurdu. Hem vida kadar küçük, hem sevimli, hem de elektronik eşyaları tamir eden yaratıklar sadece çocuklar tarafından görülebiliyor. İşin içinde icat var, icadı yanlış hedefler için kullanan var, aşk var, dostluk var... Yeni nesil çocukları da elektronik tarafından yakalamaya çalışmışlar sanırım. Rusya'dan çıkan animasyonu Vasiko Bedoshvili yönetiyor.

"Tamircikler: Gizli Görev" fragmanı 




 





"Sarı Sıcak"

Sarı ve sıcak... Deniz manzaralı güzel bir tatili anımsatabilir. Aslında terdir, yorgunluktur, kol kasıdır, ailedir sarı sıcak. Fikret Reyhan'ın bol ödüllü filmi ikinci kez vizyona giriyor. Hem tarlalarının etrafını saran fabrikalara hem de evinin etrafını saran baskıcı babasına karşı sessizce direnen İbrahim'in, hepimizin kimseler bakmazken yaptığı birçok şeyi yaparak var olmaya çalışmasını ve bir hayalin peşinden yılmadan koşmasını anlatıyor film. Aytaç Uşun, Mehmet Özgür ve Seher Çuhadar oyuncu kadrosunda.

"Sarı Sıcak" fragmanı 




 





"Körfez"

Köklere dönüş, konuşan sokaklar, deniz, orta sınıf mensupları, işsizlik, arkadaşlık ve daha birçok olguyu anlatıyor "Körfez". İstanbul'dan acı bir boşanma sonucu İzmir'e, ailesinin yanına taşınan Selim'in sıradan ve sıkıcı hayatının dönüşümünü İzmir insanının rutinine ve her türlü duyguyu barındıran sokaklarının içine girerek aktarıyor yönetmen Emre Yeksan. Sonra körfezdeki kaza sonucu şehri korkunç bir koku kaplıyor. Bir de asker arkadaşı Cihat beliriyor bir anda. Acayip, melankolik, komik ve olağan bir hikaye bu. Ulaş Tuna Astepe ve Ahmet Melih Yılmaz'ın performansları çok iyi. Mutlaka izlenmeli!

"Körfez" fragmanı 




 





"Aşka Geldik"

Şener Kökkaya gibi bir değeri filminde başrolde görmek isteyen tek yönetmen olarak tarihe geçecek Muharrem Özabat. 1950 doğumlu bir yönetmen olması dolayısıyla verildiğini düşündüğüm bu karar için yine de tebrik ediyorum Özabat'ı. Hikaye Hollywood'da da görebileceğimiz türden. Dul bir baba ve bekar bir oğulun komik macerası işte. Avrupa'dan bir akademik heyetin gelişini ve sonsuz bekar baba - oğulu incelemesini hiç anlatmıyorum. Neden yurtdışından bir heyet gelmek zorunda?

"Aşka Geldik" fragmanı 



YORUMLAR

  • 0 Yorum