İttifaka Rağmen: Bilal Erdoğan, Bahçeli'ye Açtığı Tazminat Davasından Vazgeçmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, AKP ile MHP arasındaki ittifaka rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım seçimleri öncesinde kendisine yönelik sözleri nedeniyle açtığı tazminat davasından vazgeçmediği ortaya çıktı.

İttifaka Rağmen: Bilal Erdoğan, Bahçeli'ye Açtığı Tazminat Davasından Vazgeçmiyor
08 Temmuz 2018 - 08:42


15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, AKP ile MHP arasında, önce Yenikapı mitingi ile başlayan ve ardından “Cumhur İttifakı”nda devam eden birliktelikte dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz sonrasında “tüm siyasi parti liderlerine açtığı tazminat davalarından” vazgeçerken, oğlu Bilal Erdoğan bu konuda babasıyla ters düştü.





Bahçeli'ye 50 bin liralık tazminat davası açtı




 
Bahçeli'ye 50 bin liralık tazminat davası açtı




 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Bilal ErdoğanBahçeli’nin, 1 Kasım seçimlerinden önce, 18 Ekim 2015 tarihli İstanbul mitinginde kendisi ile ilgili söylediği “Bilal yükselirken, hilal düşüyordu. Şimdi söylüyorum, 57 Müslüman ülke varken kaçacak, doktora yapacak Vatikan’ı mı buldun” sözleri nedeniyle, 10 Ekim 2015’te, İstanbul Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Bilal Erdoğan, söz konusu davada, “Bahçeli’nin kendisine yönelik sözleri nedeniyle kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle” Bahçeli’den 50 bin TL tazminat talep etti. Ancak mahkeme, “hak ihlalinin ve kişilik haklarının zedelenmesi gibi bir durumun olmadığı” gerekçesiyle davayı reddetti.





İstinaf mahkemesi de tazminat talebini reddetti




 
İstinaf mahkemesi de tazminat talebini reddetti




Bilal Erdoğan, söz konusu davayı kaybetti ancak davadan vazgeçmedi. 15 Temmuzdarbe girişiminin ardından AKP ile MHP arasında başlayan yakınlaşmaya karşı, Bilal Erdoğan 16 Nisan 2017 anayasa referandumunun hemen ardından, 18 Nisan 2017'de davayı bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye 4. Hukuk Mahkemesi’ne (İstinaf Mahkemesi) taşıdı.Kendisine 50 bin TL’lik tazminat ödenmesinde ısrar eden Bilal Erdoğan, bu mahkemeden de istediği sonucu alamadı. Mahkeme, İstanbul Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını “yerinde buldu.”



 
Yargıtay'ın vereceği karar bekleniyor




 
Yargıtay'ın vereceği karar bekleniyor






Bilal Erdoğanİstanbul Bölge 4. Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla da ikna olmadı. Her iki mahkemeden davaya ilişkin ret kararının gelmesine karşın Bilal Erdoğan, davayı bu kez Yargıtay’a taşıdı. Şimdi Yargıtay’ın kararı bekleniyor.






YORUMLAR

  • 0 Yorum