İZLANDA OTURUM İZNİNE SAHİP OLMAK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMENİZ GEREKMEKTEDİR

İzlanda oturma izinleri Yabancılar kanununa göre düzenlenmiştir. Eğer İzlanda’da 3 aydan fazla kalmak istiyorsanız geçerli bir oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir. Fakat Avrupa Ekonomik Bölgesi ya da EFTA ülkesi vatandaşı iseniz durum daha farklı olmaktadır. Bu ülkelerden gelen vatandaşların özel bir oturum izni almalarına gerek kalmamaktadır. Ama yine de İzlanda kayıtları için kendilerini kaydettirmeleri gerekmektedir.

İZLANDA OTURUM İZNİNE SAHİP OLMAK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMENİZ GEREKMEKTEDİR
27 Haziran 2018 - 11:41 - Güncelleme: 27 Haziran 2018 - 12:12
Oturma izni verilmeden önce karşılanması gereken koşullar iki kategori altında incelenebilir. Daimi ikamet izni için önemli gereklilikler bulunmaktadır ve bunlar karşılanmalıdır. İzlanda için başvuru yapacak olan kişiler başvuru yapacakları belirli oturma izinlerine, hangi belgelerin hazırlanması gerektiğine ve nasıl bir sunum yapılması gerektiğine hazırlanmalı önceden bilgi sahibi olmalıdır. Eğer belgelerinizi sırası ile sunduysanız bu sizin açınızdan avantaj sağlayacaktır ve daha hızlı bir biçimde başvurunuzun gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

İzlanda vatandaşı olan bir kişi eğer eyaletten izin alabilirse başka bir vatandaşlığa girerken kendi vatandaşlığını da devam ettirebilir. Aynı zamanda bu kural o kişinin velayetinde bulunan 18 yaş altındaki çocukları da kapsamaktadır. Fakat bir İzlanda yasasına göre 22 yaşından önce İzlanda’da kalmış olmalı ve ikamet koşullarının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Eğer kazanmak istediğiniz vatandaşlık çifte vatandaşlığa izin vermiyor ise başvuru yapmak için İzlanda vatandaşlarının vatandaşlıktan serbest bırakılması için başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapacağınız bu başvurunun İzlanda Adalet Bakanlığı tarafınca yapılması gerekmektedir. İzlanda vatandaşlığınız serbest bırakıldığı taktirde bir onay alacaksınız ve yeni vatandaşlığınız için işlemler yürürlüğe girecektir.

Eğer başka bir devletin vatandaşlığını kabul ettiyseniz ve diğer devletlere herhangi bir gerekçe göstermediyseniz İzlanda vatandaşlığınızı direk olarak kaybetmiş olacaksınız. Bunun için Adalet Bakanlığına tekrar bir başvuruda bulunabilirsiniz. Yenileme yapmak için başvuran kişinin mevcut vatandaşlığını kaybetmeden önce İzlanda vatandaşlığını kabul edeceği yönünde de onay vermesi gerekecektir.

İzlanda vizesine sahip olmak için gerekli belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Öncelikle başvuru formunuzu eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Ayrıca vize için 2 adet de fotoğrafınız gerekmektedir. Elektronik ortamda başvur formunuzu doldurduktan sonra bir çıktısını da alabilirsiniz. İzlanda’da kalmak için yeterli maddi imkânlarınızın olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Pasaportunuzun boş sayfa sayısı ikiyi geçmemelidir. Evli olan kişiler de evlilik belgelerinin kanıtını göstermelidir. Ayrıca İzlanda’ya yapacağınız giriş ve çıkışları belirten tarihler ile uçuş planınızı da göstermelisiniz. İzlanda’ya neden seyahat etmek istediğinizi ve amacınızı belirten bir yazı ya da mektup da yapmanız gerekenler arasındadır.

İzlanda’da birçok güzelliğe tanıklık edebilirsiniz. Çok güzel şelaleleri vardır. Ayrıca burada çok miktar yürüyüş yolu görebilirsiniz ve tadını çıkarmak için uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Gidip görme şansınız yok ise öncesinden bilgi sahibi olmak için http://gezilecek.org adresi de size yardımcı olacaktır. İzlanda’da gece hayatı da çok fazladır ve güzeldir. Avrupa vatandaşları için İzlanda’ya gelmek ve burada kalmak çok daha kolay olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum