Hakeme itiraz eden oyuncu yandı!

Futbola ragbi kuralı geliyor! Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB), ragbideki bir uygulamayı futbolda hayata geçirmeye hazırlanıyor. IFAB sadece takım kaptanlarıan yetki verip hakeme itiraz eden oyuncuyu 10 dakika kenarda bekleme kuralı getirmeye hazırlanıyor

Hakeme itiraz eden oyuncu yandı!
17 Kasım 2023 - 10:40

IFAB ayrıca ragbide olduğu gibi sadece takım kaptanının hakeme itirazına olanak veren kuralı getirmeyi planlıyor. Bu, iki üç oyuncunun hakemin etrafını sarması durumunda kart çıkmasına neden olan halihazırdaki kuralı etkileyecek.

The Times gazeteinin haberine göre; iki hafta içerisinde Londra'da biraraya gelecek IFAB'ın toplantısının öncelikli konusu katılımcıların kötü davranışlarını önlemek olacak.

İngiliz alt yaş gruplarında 2019'dan bu yana uygulanan kurala göre hakemler, söz ve hareketleri aşırıya kaçan oyunculara 10 dakika kenarda bekleme cezası verebiliyor. Bu uygulama giderek yayılıyor ve IFAB da bu kuralı hayata geçirmek istiyor.

Hakem kararlarına muhalefetten bu sezon İngiltere Premier Ligi'nde 88 kart çıktı. IFAB, hakemlere yönelik kötü davranışı büyük bir sorun olarak görüyor ve Oyunun Kuralları'na yönelik düzenlemelerle bunu çözmeyi amaçlıyor.

İtirazlar düştü
Pilot bölgelerde uygulanan kenarda 10 dakika cezası, hakemlere yönelik itiraz vakalarını yüzde 38 azalttı.

Oyuncuların yüzde 72'si, teknik direktörlerin yüzde 77'si ve hakemlerin yüzde 84'ü ise bu uygulamanın devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Hakemlerin oyun içerisinde korunmasına ihtiyaç olduğu görüşü ağırlık kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum