Kaşıkçı'nın son yazısı

Amerikan Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana kayıp olan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son köşe yazısını yayımladı.

Kaşıkçı'nın son yazısı
20 Ekim 2018 - 11:16 - Güncelleme: 20 Ekim 2018 - 11:20
Gazeteden yapılan açıklamada köşe yazısının Kaşıkçı'nın kaybolmasından önce yazıldığı, 3 Ekim'de tercümanı ve yardımcısı tarafından Washington Post'a gönderildiği belirtildi.



Yazının bugüne dek Kaşıkçı'nın yeniden ortaya çıkacağı umuduyla yayımlanmadığı vurgulandı. Kaşıkçı yazıda şunları kaydediyor:



"Geçenlerde (Washington merkezli düşünce kuruluşu) Freedom House'un 2018 raporuna bakıyordum. Arap dünyasında 'özgür' olarak nitelendirilen tek ülke vardı: Tunus. Arap dünyası 2011'in sonbaharında umut doluydu. Ancak tüm beklentiler kısa sürede yerle bir oldu. Arap toplumları eski statükoya geri döndüler, hatta daha öncekilerden de zorlu koşullarla yüzleştiler. Sevgili dostum, önde gelen Suudi yazar Salih el-Şehi, Suudi basınında bugüne dek yayımlanan en ünlü köşe yazılarından birini kaleme aldı. Sözleri, Suudi Arabistan'da kurulu düzene ters bulundu. Maalesef şimdi mesnetsiz bir suçlama sonrası çarptırıldığı 5 yıl hapis cezasını çekiyor. Mısır hükümetinin El Mısrı el Yevm gazetesini toplatmasına, gazetedekilerin meslektaşlarından hiçbir tepki gelmiyor. Tüm bu eylemler uluslararası toplumun da tepkisini çekmiyor. Arap dünyası bugün kendi Demir Perde'siyle yüzleşiyor. Perdeyi çekenler ise dış aktörler değil, güç mücadelesi içindeki iç güçler."

YORUMLAR

  • 0 Yorum