Kerkük savaşını başlatan PKK iddiası savaş ilanı sayıldı

KERKÜK savaşını başlatan açıklama dün akşam geldi. Irak Hükümeti, Kürt Yönetimi'nin Kerkük'e terör örgütü PKK'lıları getirdiğini duyurdu. 'Bu bir savaş ilanıdır' denilen açıklamaya Kürtler'den yanıt geldi.

Kerkük savaşını başlatan PKK iddiası savaş ilanı sayıldı
16 Ekim 2017 - 10:35
Irak Hükümeti, IKBY'nin Kerkük'e PKK terör örgütü unsurlarını yerleştirdiği suçlamasında bulunarak, bunun savaş ilanı olduğunu açıkladı. 

Irak yönetiminin yaptığı açıklamanın ardından Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi cevap verdi. Barzani'nin danışmanı, "Kerkük'te PKK iddiaları asılsızdır" açıklamasını yaptı.

SINIR KAPISI BİLMECESİ

Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığı, hükümetin talebi üzerine, İran'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile sınır kapılarını kapattığını duyurdu.

 

Bakanlık Sözcüsü Ahmet Mahcub yaptığı yazılı açıklamada, "İran, merkezi yönetimin talebi üzerine IKBY ile sınır kapılarını kapattı" ifadelerini kullandı.

Mahcub, hükümetin bu talebinin, IKBY'nin gayrimeşru referandumundan dolayı, ülkenin birliği ve egemenliğini korumak, ülkedeki sınır kapılarıyla havalimanlarının kontrolünü sağlamak konusunda attığı adımların devamı olduğunu bildirdi.

İRAN YALANLAMIŞTI

Pervizhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik bugün yaptığı açıklamada, İran tarafının bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentine açılan sınır kapısını kapattığını belirtirken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, IKBY ile olan sınır kapılarının kapanmadığını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum