Kılıçdaroğlu ve Yıldırım'dan Afrin açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdarıoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım arasında başlayan görüşme sona erdi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu ve Yıldırım'dan Afrin açıklaması
22 Ocak 2018 - 20:04
ürkiye’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile geçtiğimiz Cumartesi günü Çankaya Köşkü’nde bir araya gelmişti.

Zeytin Dalı Harekatına ilişkin son gelişmeler bu toplantıda ele alınmıştı.

Yıldırım, aynı gün Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da telefonla arayarak bilgi vermişti.

 

 

 

ZEYTİN DALI HAREKATINI MASAYA YATIRDILAR

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye dönmesinin ardından ise yüz yüze bir görüşme gerçekleştirileceği açıklanmıştı. İki isim, bugün Çankaya Köşkü’nde bir toplantı yaparak son gelişmeleri masaya yatırdılar. Çankaya Köşkü’nde, basına kapalı yapılan görüşme 50 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu, “Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sınır güvenliği çok önemli. Zeytin Dalı Harekatı kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi. En büyük arzumuz kimsenin burnunun kanamadan operasyonun tamamlanmasıdır. Askerlerimiz görev yaparken Suriye’nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da “Terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlattık. Asker kaybımız yok. Hassasiyetimiz Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Harekat devam etmektedir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum