Kimin eli kimin cebinde?..

Arananlar listesine nihayet (!) eklenen teröristin, abisi Türkiye'de üniversite kurmuş, iş yapıyor, para kazanıyor, elini kolunu sallayarak rahat rahat dolaşıyor .

Kimin eli kimin cebinde?..
16 Şubat 2018 - 10:22
Arananlar listesine nihayet (!) eklenen teröristin, abisi Türkiye'de üniversite kurmuş, iş yapıyor, para kazanıyor, elini kolunu sallayarak rahat rahat dolaşıyor... Kim bu muhterem?.. İçişleri Bakanlığı'nın başına 4 milyon lira ödül koyduğu, bir zamanlar Türkiye'de kırmızı halılarla karşılanan terörist PYD lideri Salih Müslim'in abisi. Adı; Prof. Dr. Mustafa Müslim. Gaziantep'te, Uluslararası Afrika Üniversitesi ile protokol imzalayarak Zehra Üniversitesi adında bir eğitim kurumu kurmuş, şu anda da yöneticiliğini yapıyor, vilayetin en lüks plazalarından birinde de çalışma ofisi var... Keyfi yerinde!..

İktidara yakınlığından başlayarak çok şey anlatılıyor hakkında. Ancak, her zaman yaptığımız gibi somut belgelere dayandıralım söyleyeceklerimizi... Mustafa Müslim kendi ifadelerine göre; teröristlerin ilan ettiği sözde kanton "Kobani'de doğdum" diyor. Şam'da İslam Hukuku Fakültesini bitirmiş, Ezher'de master, doktora yapmış. Uzun yıllar Suud'da çalışmış. Mustafa Müslim'in Genç Birikim dergisine Kasım 2015'te verdiği röportajı Medeniyet Vakfı'nın internet sitesinde okudum. Özetle bazı alıntılar yapacağım;

Soru: Suriye'de İhvan'la bağlantınız var mıydı?

Cevap: Arkadaş idik. Önde gelenlerin kimisi öğrenci arkadaşlarımız kimisi de hocalarımızdı. Mısır'da Abdulfettah Ebu Gudde Hüsreviyye Şer'i Lisesinde hocamızdı. Mesela Prof. Muhammed Edip es-Salih, Dımaşk Üniversitesinde hocamızdı. Bazı önde gelenlerle de Suud'daki ve BAE'deki üniversiteden tanışıyorduk.

Soru: Suriye'deki Kürtlerin durumunu şu an itibariyle nasıl görüyorsunuz?

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum