Komutanların istifasının nedeni ByLock mu?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de IŞİD’e karşı başlatılan “Fırat Kalkanı” harekatının yarın birinci yıldönümü… Çok geniş bir alan, koalisyon güçlerinin engellemelerine rağmen dinci terör örgütünden kurtarıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın-YPG’nin denetimi altında olan yerlere askerimizin girmemesi için her türlü çaba gösterildi. O topraklarda 72 askerimiz şehit edildi.

Komutanların istifasının nedeni ByLock mu?
23 Ağustos 2017 - 12:01
Onların anıtı yok. Bir vatandaşımızın yaptırmak istediği anıt için de 6 aydır izin çıkmadı.

“Fırat Kalkanı” harekatının simge isimlerinden biri Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Korgeneral Zekai Aksakallı’ydı. 2’nci ve 3’üncü tugay komutanları Tuğgeneral Halil Soysal ve Ertuğrul Erbakan da dönem dönem harekatın içindeydi.

ZEKAİ PAŞA, O İFADEDEN Mİ ALINDI?

Korgeneral Zekai Aksakallı’nın görev yerinin değiştirilmesi sürpriz sayıldı. Kuşkusuz, asker görevlendirdiği yere gidecektir. Ancak Aksakallı’nın görev yerinin değiştirilmesinde, bir ordu komutanının hakkında verdiği ifadenin etkili olduğu da söyleniyor.

O ifadeyi yazmadan, ulaşabilirsem Zekai Paşa’ya da konuyu sormak istiyorum. Çünkü Ordu Komutanı’nın ifadesi, “Bu görüşme, Zekai Paşa’nın beni cep telefonuyla aramasıyla gerçekleşti. Bu tür bir görüşme mutat bir görüşme değildi” diye bitiyor.

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum