Kredi kartlarına büyük operasyon geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borçlarının tek bir çatı altında toplanacağını duyurdu. Erdoğan, borçların Ziraat Bankası'ndan alınacak krediyle kapatılacağını bildirdi. BDDK'nın son raporuna göre kredi kartı borcu miktarı geçen senenin aralık ayına göre yüzde 15 artarak 103 milyar TL'ye ulaştı.

Kredi kartlarına büyük operasyon geliyor
08 Ocak 2019 - 21:50 - Güncelleme: 09 Ocak 2019 - 09:37
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

"Her yeni gösterge, gelişme finansal saldırıların etkisinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir taraftan tüm göstergelerde pozitif gelişmeler sağlanırken, her güzel gelişmeyi müjde olarak yansıtacağız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

— Bir dizi müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kw/saat elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda 2,5 milyon üzeri hanede 80 liralık elektrik faturasını devlet karşıyalayacak.

— Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlarımıza, Ziraat Bankası aracılığıyla, kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Hangi banka olursa olsun. Buradan alınan krediyle borçlar kapanacak. Aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek.

61.7 MİLYON BİREYSEL KREDİ KARTI VAR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 25.4 milyon kişinin kredi kartı var. Toplamda 61.7 milyon bireysel kredi kartı bulunuyor. Bunların 55.5 milyonu fiziksel.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) son raporuna göre kredi kartı borcu miktarı geçen senenin aralık ayına göre yüzde 15 artarak 103 milyar TL seviyesine ulaştı. En az 684 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemez durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum