Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Kulak iltihapları oldukça sık görülen ve kişilere büyük rahatsızlıklar veren bir hastalıktır. Evde yapılabilecek çeşitli yöntemler ile kulak ağrılarınızı gidermeniz mümkündür.

Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?
23 Ocak 2018 - 15:51 - Güncelleme: 23 Ocak 2018 - 22:21
Kulak dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak 3 bölüme ayrılmaktadır. Orta kulağı burun ve ağıza bağlayan östaki borusunun boğaz enfeksiyonları, alerji, nezle gibi durumlarda tıkanması sonucunda orta kulakta sıvı birikmeleri oluşur. Biriken bu sıvılar eğer enfekte olursa bir süre sonra kulakta şişme ve ağrılara neden olabilir. Sonuç olarak ise kişilerde orta kulak iltihaplanması görülür.

Orta kulak iltihapları kısa sürede ortaya çıkmış ise akut orta kulak iltihabı, eğer uzun dönemde devam ediyor ise kronik orta kulak iltihabı adını alır. Uzun süreli olarak görülen kulak iltihaplanmalarında kulak zarında delinmeler görülebilmektedir. İki aydan uzun süreli kulak iltihaplarını artık kronik olarak adlandırabiliriz. İlerlemesi ve tedavi edilmemesi durumunda işitme kayıplarına kadar gitmektedir. Kulak iltihabına ne iyi gelir?

Kulak ağrıları ilk olarak kendisini ağrılar ile göstermektedir. Uzun süreli ağrılar yaşanabileceği gibi kısa süreli keskin ağrılar da yaşanabilmektedir. Ağrılar ile beraber kişilerde akıntılar da görülebilir. Kulakta sürekli olarak hissedilen bir doluluk ve basınç hissi vardır. Mide bulantıları görülebilir.

· Sarımsak iyi bir antibiyotik olarak bilinmektedir. Aynı zamanda sarımsağın ağrı kesici özellikleri de bulunmaktadır. Enfekte olmuş kulağa sarımsak uygulayarak kısa sürede rahatlama sağlamak mümkündür. Sarımsağın suyunu kulağınızın içine damlatabilirsiniz. Ya da aktarlardan temin edebileceğiniz sarımsak yağı ile de bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

· Tıbbı tedavilerde çok sık kullanılan soğan kulak enfeksiyonlarının bir numaralı çözümlerinden birisidir. Soğanı küçük parçalara ayırdıktan sonra bir miktar ısıtınız. Daha sonra soğumasını bekleyerek soğanın suyundan 3-4 damla kadar kulağınızın içine damlatınız. Bir süre başınız eğik kalarak suyun kulak içine yayıldığından emin olunuz.

· Evde çok rahat bulabileceğiniz maddelerden birisi olan tuz kulak iltihaplarında rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntemdir. Bir su bardağı kadar tuzu 5-6 dakika ısıtınız ve daha sonra küçük bir bez torba içerisine koyunuzç. Çok bastırmadan ağrıyan kulağınızın üzerine tuz dolu bezi kompres yapınız. Uygulayacağınız bu yöntem kulak kemiklerinde bulunan sıvının dışarı atılımını sağlayacaktır.

· Fesleğen suyu kullanarak kulak enfeksiyonlarınızı ve bunun sonucunda oluşan ağrılarınızı giderebilirsiniz. 4-5 adet fesleğen yaprağını bir kaba alarak iyice ezin ve suyunu çıkarın. Daha sonra ortaya çıkan suyu kulak içine dikkat bir şekilde uygulayabilirsiniz.

· Kulak iltihaplarında ağrıların giderilmesinde uygulanan bir diğer yöntem de kulak üzerine sıcak kompres yapmaktır. Sıcak su torbası yardımı ile ya da bir şişeye koyacağınız sıcak su yardımı ile kulağınızın üzerine uygulama yapabilirsiniz.

· Enfeksiyonlara karşı faydaları oldukça yaygın olan elma sirkesi kulak iltihaplarının da tedavisine koşmaktadır. Direk olarak kulak içine damlatılması zararlı olabileceği için bir pamuk yardımı ile uygulama yapabilirsiniz. Pamuğa damlatacağınız elma sirkesini ağrıyan kulağınızın üzerine kapatınız ve 10 dakika kadar bekletiniz.

· Kulakta meydana gelen tıkanmaların açılmasında zeytin yağı uygulamanız tıkanıklıkların giderilmesini sağlayacaktır. Hafifçe ısıtacağınız zeytin yağından birkaç damla alarak kulağınızın içine damlatınız. İçeri daha fazla kaçmamasına dikkat ederek yavaş bir şekilde kulak çöpü ile yumuşayan kiri çıkarabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum