Saygı Öztürk yazdı Bırakın örgütü de, asıl bunun hesabını verin

Bö­lü­cü ör­güt PKK ile yıl­lar­ca mü­ca­de­le et­me­ye­cek, on­la­rın il­çe­ler­de kam­yon kam­yon si­lah da­ğıt­ma­sı­na göz yu­ma­cak­sı­nız,

Saygı Öztürk yazdı Bırakın örgütü de, asıl bunun hesabını verin
09 Haziran 2016 - 10:36
 pat­la­yı­cı yer­leş­tir­me­le­ri­ne, hen­dek­ler aç­ma­la­rı­na, ba­ri­kat­lar kur­ma­la­rı­na, kim­lik kon­trol­le­ri yap­ma­la­rı­na se­yir­ci ka­la­cak­sı­nız, yol kon­trol­le­ri­ni or­ta­dan kal­dı­ra­cak­sı­nız son­ra “te­rör az­dı­” de­yip ye­ni­den mü­ca­de­le­ye baş­la­ya­cak­sı­nız. Bun­lar yet­me­di bir de bir dö­nem si­lah gön­de­ril­di­ği ya­ban­cı ba­sın­da ge­niş yer alan din­ci te­rör ör­gü­tü IŞİD be­la­sı­nı ül­ke­mi­zin ba­şı­na sar­dı­lar.

İki ör­güt de, yal­nız ül­ke­miz­den de­ğil di­ğer ül­ke­ler­den de mi­li­tan bul­mak­ta zor­lan­mı­yor. Çün­kü bi­ri­si ırk­çı, bi­ri­si din­ci… Bun­la­rın giz­len­me­le­ri, ba­rın­ma­la­rı ve ör­güt­sel fa­ali­yet­ler­de bu­lun­ma­la­rı da zor ol­mu­yor. Açık­ça­sı ül­ke­mi­zi tam an­la­mıy­la ör­güt­le­rin fa­ali­yet ala­nı ha­li­ne ge­tir­di­ler.

BU TAB­LO Sİ­ZİN ESE­Rİ­NİZ

AK­P'­nin ik­ti­da­ra gel­di­ği 2002 yı­lın­da ger­çek­ten te­rör bi­ti­ril­miş­ti. Olay sa­yı­sı sı­fır­lan­mış, şe­hit sa­yı­mız 7'ye ka­dar in­di­ril­miş­ti. AK­P'­li yıl­lar­la bir­lik­te şe­hit sa­yı­mız da yıl­dan yı­la ye­ni­den art­tı. 2016 yı­lı­nın 31 Ma­yıs ta­ri­hi iti­ba­riy­le 315 as­ker ve po­li­si­miz, ko­ru­cu­muz şe­hit edil­di. Bu sa­yı, AK­P'­li yıl­lar­da en yük­sek ra­kam­dır. Olay­la­rın yo­ğun­laş­ma­ya baş­la­dı­ğı 7 Ha­zi­ran 2015 ta­ri­hin­den yi­ne 31 Ma­yı­s'­a ka­dar şe­hit sa­yı­mı­za bak­tı­ğı­mız­da 535'e ulaş­tı. An­cak son bir haf­ta için­de­ki şe­hit­le­ri­miz­le sa­yı 550'ye yak­laş­tı.

Yal­nız as­ke­ri­miz, jan­dar­ma­mız, po­li­si­miz, ko­ru­cu­muz şe­hit edil­mi­yor. Bir de ga­zi­le­ri­miz var. Ha­ni ha­ber­ler­de “ya­ra­lan­dı­” de­ni­len, isim­le­ri bi­le geç­me­yen­ler. “Ya­ra­lan­dı­” de­dik­le­ri­mi­zin bir kıs­mı­nın ömür bo­yu te­ker­lek­li san­dal­ye­ye mah­kum edil­di­ği­ni, ko­lu­nu, ba­ca­ğı­nı, gö­zü­nü kay­bet­ti­ği­ni de hep göz ar­dı edi­yo­ruz. Şe­hi­din ge­ri­de ka­lan­la­rı­na, ga­zi­le­ri­ne aca­ba bu ül­ke sa­hip çı­kı­yor mu?

O AY­RI­CA­LIK­LA­RI Bİ­LE YOK

Hak­ka­ri Dağ ve Ko­man­do Tu­gay Ko­mu­tan­lı­ğı, Asa­yiş Ko­lor­du Ko­mu­tan­lı­ğı gi­bi gö­rev­ler­de bu­lu­nan emek­li Kor­ge­ne­ral Al­tay To­ka­t'­tan, ga­zi­le­ri­mi­zin na­sıl gö­rül­dü­ğü­nü din­li­yo­rum:

“Bir göz­lük­çü­ye git­tim ve re­çe­te­yi gös­te­re­rek göz­lük al­mak is­te­dim. Göz­lük­çü­ye SGK'­lı ve ga­zi ol­du­ğu­mu söy­le­dim. Göz­lük­çü ‘SG­K'­lı­la­ra çok az mik­tar­da in­di­rim var ama ga­zi­le­re in­di­rim yo­k' de­di. Bu­nun üze­ri­ne me­rak et­tim ve göz­lük­çü­ye ‘Şe­hit­le­rin eş ve ça­lış­ma­yan ço­cuk­la­rı­na ila­ve in­di­rim ya­pı­lı­yor mu?' di­ye sor­dum. ‘Ha­yı­r' de­di. İla­ve in­di­rim ya­pı­lan­lar olup ol­ma­dı­ğı­nı sor­du­ğum­da ise bil­gi­sa­ya­rın­dan da bak­tı mil­let­ve­ki­li, ya­kın­la­rı ve TBMM ça­lı­şan ve emek­li­le­ri­ne in­di­rim ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­di.

O an ‘Şe­hi­di­ne, ga­zi­si­ne sa­hip çık­ma­yan, say­gı ve il­gi gös­ter­me­yen dev­let­ten, mil­let­ten ve in­san­dan ha­yır gel­me­z' söz­le­ri­ni ha­tır­la­dım. Va­tan, mil­let uğ­ru­na ha­ya­tı­nı ver­miş ve şe­hit ol­muş. Ya­ni di­ni­mi­ze gö­re en yü­ce ma­ka­ma çık­mış. Fa­kat bi­zim Müs­lü­man ge­çi­nen­ler bu­nu an­la­ma­mış. Al­la­h'­a ina­nı­yor­sak ila­hi ada­let er geç te­cel­li ede­cek ve ge­re­ği ya­pı­la­cak­tır. Ama iş iş­ten geç­miş ola­bi­lir.”

Al­tay pa­şa, “Bu an­la­yış­la hiç­bir so­ru­nu­mu­zun çö­zü­le­me­ye­ce­ği­ni bi­le­lim. Çün­kü bu çar­pık an­la­yı­şa sa­hip olan­la­ra Al­lah bi­le yar­dım et­me­z” di­yor.

ÜL­KE­Yİ ÖLÜM TAR­LA­SI­NA ÇE­VİR­Dİ­LER

7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­den son­ra ne­re­dey­se iki ta­bu­ra ya­kın as­ke­ri­miz, po­li­si­miz, jan­dar­ma­mız şe­hit edi­lir­ken, bir de “can­lı bom­ba­”, “pat­la­yı­cı yük­lü araç­la­rın pat­la­tıl­ma­sı­” so­nu­cu ha­ya­tı­nı kay­be­den si­vil­ler var. Bö­lü­cü ve din­ci ha­in­ler ül­ke­mi­zi ade­ta “ö­lüm tar­la­sı­na­” çe­vir­di­ler. İs­tan­bu­l'­da mey­da­na ge­len son ey­lem de za­ten mo­ral­siz olan ül­ke in­sa­nı­nı da­ha kö­tü yap­tı.

20 Tem­muz 2015'te Su­ru­ç'­ta 34 va­tan­da­şı­mız “can­lı bom­ba­” ey­le­mi so­nu­cu ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Son­ra­sı­nı yi­ne ha­tır­la­ta­lım:

n 10 Ekim 2015: An­ka­ra Ga­rı önün­de 105 va­tan­da­şı­mız öl­dü.

n 10 Ocak 2016: İs­tan­bul-Sul­ta­nah­me­t'­te 11 va­tan­da­şı­mız öl­dü

n 17 Şu­bat 2016: An­ka­ra-Me­ra­sim So­ka­k'­ta 29 si­vil me­mur öl­dü.

n 13 Mart 2016: Kı­zı­la­y'­da 37 va­tan­da­şı­mız öl­dü.

n De­ği­şik ta­rih ve yer­ler­de­ki pat­la­ma­lar­da 190 ki­şi öl­dü.

Tab­lo­yu in­ce­le­di­ği­miz­de tam 432 va­tan­da­şı­mı­zın ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği­ni gö­rü­yo­ruz. Şe­hit edi­len gü­ven­lik gö­rev­li­le­ri, pat­la­ma­lar­da ha­ya­tı­nı yi­ti­ren si­vil­le­rin sa­yı­sı bi­ne yak­laş­mış du­rum­da… İl­çe­ler­deki ça­tış­ma­lar­da öl­dü­rü­len te­rö­rist­ler­le il­gi­li ara­ma­mı­za rağ­men Ge­nel­kur­ma­y'­dan bil­gi ala­ma­dık.

KİM YAP­TIY­SA YAP­TI

İs­tan­bu­l'­da po­li­si­mi­zi he­def alan pat­la­ma­nın bi­lan­ço­su da ağır ol­du. Kuş­ku­suz yi­ne bi­ri­le­ri “is­tih­ba­rat za­fi­ye­ti var­dı, yok­tu­” tar­tış­ma­sı­na gi­re­cek­tir. Za­fi­yet ol­ma­sa böy­le bir olay ya­şa­nır mıy­dı?

Yet­ki­li­ler yi­ne açık­la­ya­cak­tır, “ey­le­mi fa­lan­ca ör­güt­ten, fi­lan­ca yap­tı­” di­ye… Ba­na ne kar­de­şim kim yap­tıy­sa yap­tı. Dev­let ola­rak se­nin gö­re­vin bu ey­lem­le­ri ol­ma­dan ön­le­mek­tir. Bun­ca can git­tik­ten son­ra şu yap­mış, bu yap­mış ki­me ne? So­nuç­ta te­rö­rist­ler “biz is­te­di­ği­miz yer­de ey­lem ya­pa­bi­li­ri­z” me­sa­jı ver­di.

Te­rör­le mü­ca­de­le­yi yap­ma­zsa­nız, iş­te bu­gün­kü tab­lo or­ta­ya çı­kar. Bu eser de, AKP hü­kü­me­ti­nin ese­ri­dir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum