Erdoğan, '1939 depremi' üzerinden CHP'yi hedef aldı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 1939 Erzincan depremi üzerinden CHP'yi hedef alan Erdoğan, "CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı'ydı. Kalkıp da geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor" dedi.

Erdoğan, '1939 depremi' üzerinden CHP'yi hedef aldı!
05 Kasım 2020 - 20:19
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

"İzmir depreminin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Buna göre, depremde 114 hayatını kaybetti, 1035 insanımız da yaralandı. Yaralılardan 999 vatandaşımız taburcu oldu, 36 vatandaşımızın tedavisi sürüyor.z.

Enkaz kaldırma çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır. 1 ay içerisinde de deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz. Yol haritamız bu.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI 



Yaşanan her felaket bir derstir. Ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat, oraya yaptığı turistik ziyarette, "5 gün oldu, enkaz hala kaldırılmadı" diyor. Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun? Sus da adam sansınlar. 

İzmir milletvekilisin. Düşünebiliyor musun? Şöyle bir uğrayıp dönüyorsun. Başından sonuna kadar kalman lazım. O ilin vekilisin yahu. Bunu da yapmayıp orada hayatını her şeyini feda etmeye hazır olan bakan arkadaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız hakkında ileri geri konuşuyorsunuz.

Kızılay ile ilgili de bir şey demişti, hatırlarsınız. 'Bir tane Kızılay çadırı görmedim' demişti. Şimdi burayla ilgili de Kızılay'a verdiler veriştirdiler. Kızılay orada, AFAD tüm imkanlarıyla orada. 4000'e yakın çadırla orada hazır oldular. Yoğun şekilde de çadır kuruluşları yapıldı.

Yaşanan her felaket bize ülkemizin deprem kuşağında olduğunu, her an yeni sarsıntılarla karşılaşabileceğimiz gerçeğini tekrar hatırlatıyor. Bu konuda milat hiç şüphesiz 1999 depremidir. Bu işin çok daha gerisi var. Erzincan, Erzurum, Çaldıran'dır... Bunlar çok daha önceleri.



1939 DEPREMİNİ HATIRLATTI



Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi de o zaman İçişleri Bakanı'ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler. Kalkıp da geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor.

Büyük Marmara Depremi'nin ardından başlayan mevzuat düzenlemelerini hükümetlerimiz dönemlerinde geliştirerek sürdürdük. Farklı kurumlara dağılmış imkanları bir araya getirerek her depremde ön safta yer alan AFAD'ı biz kurduk. Stokta bin konteyner vardı. Bu konteynerleri İzmir'de kullanıyoruz, kullanacağız. Biz şimdi orada Tarım Orman Hayvancılık'a ait bölgeyi 1 milyon 400 bin metrekare, burayı rezerv alan olarak şuanda yapılacak olan konutlara tahsis ettik. Konutları Çevre Şehircilik Bakanlığımız inşaata başlayacak. İstiyoruz ki zemin sorunu olmasın. Tüm oradaki zeminle ilgili etütler yapıldı, adımlarımız buna göre atılıyor. Genişleme noktasında da daha farklı rezerv alanlarını oluşturma gayreti içindeyiz. TOKİ ile başlatılan konut atılımı özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağlamıştır. Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor.

İstanbul başta olmak üzere bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Ülkemizi deprem başta olmak üzere tabii afetlere hazırlıklı olmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Afet ve Acil Durum Yönetmeliğini güncelliyoruz. Çok hızlı ve etkin bir müdahale ile vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. AFAD'dan UMKE'ye her kurumumuz kendi görev alanında çok güçlü bir altyapı ve yetişmiş insan kaynağına kavuşmuştur.

1 MİLYON ÜYE SAYISI



Geçtiğimiz salı iktidara gelişimizin 18. yılıydı. 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflemiştik. Tören kısmını iptal ettik. İnşallah önümüzdeki yıllarda 1 milyon yeni üyeyi temsilen 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı sürdüreceğiz. AK Parti Türkiye'nin en fazla üyeye sahip olan partisidir. Madem AK Parti milletin partisidir, öyleyse üye sayımızın da sürekli artması gerekiyor.

GENÇLERE ÜYE ÇAĞRISI 



1 milyon yeni üye hedefimize ulaşıyoruz. 11 milyon 200 bin sayısını yakalamış bulunuyoruz. Üyelerimiz el ele verseler Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna insan zinciri oluşturabiliriz. 18 yaşını doldurmuş herkesi üye olarak görmek istiyoruz. AK Parti'nin hiçbir temsilcisi milletten kopuk olamaz, kopuk yaşayamaz. Bizim için üye sayısı sadece bir skor değildir.  

'ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'



Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. AK Parti’nin sadece milete yaslanan bir parti olduğunu söylüyoruz. Sırtını millet dışında herhangi bir güce, odağa, yapıya dayayanlar yok olurken AK Parti dimdik duruyor. İnsanlık tarihine büyük yürüyüşler yön vermiştir.  

ÇEVREYE EN BÜYÜK YATIRIMI BİZ YAPTIK 



Sizlere ve üyelerimize güveniyorum. Bu ülkede yıllarca çevrecilik adına büyümemizi engellemeye yönelik faaliyetler yürütüldü. Pek çok projemize karşı kampanyalar yürütüldü. Bunların gerisine baktığımızda hiçbirinin altında çevre yok. Türkiye’de çevrenin korunmasına en büyük yatırımı biz yaptık.  İstanbul çöplük gibiydi. Hükûmete geldik ondan sonra da milyarlarca fidan ağaç dikimini biz yaptık. Sessiz, masum ağaçlarımızı yakmaya başladılar. Bu teröristler benzin dökerek İskenderun’da bu ormanlarımızı yaktılar. Buralarda ciddi mücadeleler yapıldı ve hâlâ da devam ediyor.

Çiftçilerimize 2020'nin 11 ayında 17,1 milyar liralık tarımsal destek verdik. Ana muhalefetin başındaki zat, 'Çiftçilerimiz aç' diyor, kulağı var duymuyor. Bazıları gıda sektörünün nasıl işlediğini bilmediği için Türkiye'nin buğday ithal ettiğini söyleyerek kafa karıştırıyor. İhraca yönelik ithal yapıyoruz, anlamaz bu işlerden... Bol bol iftira atsın... Stokçuluk faaliyetlerine elbette göz yumamayız. Bazıları Türkiye'nin tohumda dışarıya bağımlı olduğunu söylüyor. Sor bir ya ama dert başka."

YORUMLAR

  • 0 Yorum