Kurban Bayramı tatilinin süresi belli oldu! Resmi açıklama geldi

Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu duyurdu.

Kurban Bayramı tatilinin süresi belli oldu! Resmi açıklama geldi
15 Ağustos 2017 - 23:43 - Güncelleme: 16 Ağustos 2017 - 10:11
 Bakanlar Kurulu'nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Böylelikle hafta sonu da eklendiğinde Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı. Alınan karara göre emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek, Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü'nün denetimde olan otoyollar da bayram tatili süresince ücretsiz olacak.Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı yönündeki belirsizlik son buldu. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği Bakanlar Kurulu toplantısında, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması kararlaştırıldı. Toplantı sonrası resmi açıklamayı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı.

Bozdağ, “Kurban Bayramı tatili 10 gün olarak kararlaştırılmıştır” dedi.



EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK

Bozdağ’ın açıklamasına göre emekli maaşları bayram öncesi ödenecek.

İSTANBUL’DA 1. VE 2. KÖRPÜ İLE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü’nün denetimde olan otoyollar 30 Ağustos – 5 Eylül arasında ücretsiz olacak. Ücretsiz geçişler Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kapsamıyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir.” dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti: “Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.” ifadelerini kullandı. açıklamalarda bulunan Bozdağ, emeklilerin maaş ödemelerinin bayramdan önce yatırılacağını da belirtti.

10 günlük tatilin programı şöyle:

26 Ağustos 2017 Cumartesi | Hafta sonu tatili

27 Ağustos 2017 Pazar | Hafta sonu tatili

28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)

29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)

30 Ağustos 2017 Çarşamba | Zafer Bayramı resmi tatili

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

28 – 29 Ağustos’un da Kurban Bayramı tatiline dahil edilmesiyle birlikte 26-27 Ağustos hafta sonu da eklendiğinde Kurban Bayramı tatili 10 güne uzamış oldu. Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Çalışanlar 5 Eylül Salı günü işbaşı yapacak.

TURİZMCİLER KARARDAN MEMNUN

Turizmciler geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda bayram tatilinin 10 gün olması yönündeki taleplerini sık sık dile getirmişti. Alınan bu kararın ardından çok sayıda turistin sahil bölgelerine akın etmesi bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bayram tatilinin 10 gün olması halinde 1 milyon kişinin tatile çıkacağını ve buna bağlı olarak 1 milyar TL gelir elde etmeyi beklediklerini dile getirmişti.

İHRACATÇILAR UZUN TATİL İSTEMİYORDU

Turizcilerin aksine ihralatçılar, uzun tatilin işlerini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise bayram tatili hakkında yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin tatilden çok üretmeye ihtiyacı var. Ancak alınan karara saygı duyarız” ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili olarak Sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, ”Tatillerin uzun olması her şeyi etkiler. Hem yurtiçi hem yurtdışı ticaret duruyor. Turizmciler de haklı tabi. Onlarda bu son fırsatı değerlendirmek istiyorlar. Tatil kararının iki tarafı da dengeleyecek şekilde verilmesi gerekir” açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Dalgakıran ise, tatilin 10 güne çıkarılmasının ihracatı olumsuz etkileyeceğini söylemişti. Dalgakıran, “Fazladan her tatil bizi olumsuz etkiler. Türkiye olarak tatilin aksine daha fazla çalışmaya, daha fazla üretmeye ihtiyacımız var.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum