Kuzey Kore'den dünyayı şoke edecek açıklama

Kuzey Kore ateşle oynamaya devam ediyor. Savaş rüzgarlarının estiği uzakdoğuda, Kuzey Kore yeni gelişmiş hidrojen bombası ürettiğini açıkladı. Öte yandan ülkenin kuzeydoğusunda yapılan nükleer denemede iki deprem meydana geldi.

Kuzey Kore'den dünyayı şoke edecek açıklama
03 Eylül 2017 - 11:02
Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, ülkenin yeni ve gelişmiş bir hidrojen bombası ürettiğini duyurdu.

Bugün önce yeni geliştirdiği hidrojen bombasını dünyaya gösteren Pyongyang yönetimi, ardından yeni bir denemeye girişti. ABD ve Çin, dev bir patlamanın ardından 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İlk depremin ardından aynı noktada bu kez 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem daha tespit edildi.

Kuzey Kore'nin resmi ajansından yapılan açıklamada yeni bombanın yüksek tahrip gücüne sahip olduğu belirtildi.

YENİ BOMBA BALİSTİK FÜZEYE MONTE EDİLDİ

 

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un da nükleer bomba üretim tesisini ziyaret ettiği bildirildi. Kim'in ziyareti sırasında bir hidrojen bombasının kıtalararası balistik füzeye monte edilmesini izlediği de kaydedildi.

Kuzey Kore Haber Ajansı, ülkenin istediği kadar hidrojen bombası yapma kapasitesine sahip olduğunu öne sürdü. Kuzey Kore 29 Ağustos'ta yeni bir füze denemesi gerçekleştirmiş, deneme dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti.

MENZİLLER GİDEREK ARTIYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı şimdiden 10'u çoktan geçti, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri giderek artıyor.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle BM yaptırımlarıyla yüz yüze. Yaptırımlar arasına son dönemde değerli madenlerin ihracının yasaklanması da eklend

Kuzey Kore'den depreme yol açan nükleer deneme

YORUMLAR

  • 0 Yorum