İstanbul için kültür sanat ajandası

Sonar İstanbul sanat ve müzik festivali Zorlu PSM’de. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi filmi Moda Sahnesi’nde gösteriliyor.

İstanbul için kültür sanat ajandası
06 Mart 2020 - 10:38
Mozart ile Salieri’nin hikayesini anlatan Amadeus oyunu Uniq Hall’da. Avukat Aysu Melis Bağlan flört şiddeti farkındalık atölyesi düzenleniyor. Sırp performans sanatçısı Marina Abramović’in sergisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde devam ediyor.

Haftanın kültür-sanat etkinliklerini derledik.

6 Mart Cuma
 

FESTİVAL



Sonar İstanbul

Dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden Sonar, Türkiye’de dördüncü kez, Zorlu PSM’de düzenleniyor.

Detaylı bilgi
Reklam

 

PARTİ



Hey Gidi Günler 

Babylon 90’lı yılların Türkçe Pop şarkılarının çalacağı bir parti düzenliyor.

Detaylı bilgi

KONSER



Hedonutopia

İsmi ‘arzu ütopyası’ anlamına gelen yerli alternatif grup Salon İKSV’de.

Detaylı bilgi

ATÖLYE 



Kolektif Fırın’dan Ekmek Atölyesi 

Toplumda tüketici yerine ‘türetici’ olma gayesiyle yola çıkan Kolektif Fırın, geleneksel yöntemle iyi içerikli ekmek üretmek için iki gün üst üste atölye düzenliyor.

Detaylı bilgi

SİNEMA



Sis

Pera Müzesi’nde 1980 yapımı ‘Sis’ filmi gösteriliyor.

Detaylı bilgi

7 Mart Cumartesi

PARTİ



Y2K Millennium Party 

Babylon 2000’li yılların pop rock’tan hip-hop’a, rap’ten nu-metal’e, R&B’den disco’ya farklı türlerin çalacağı bir parti düzenliyor.

Detaylı bilgi

KONSER



Jakuzi

Türkiye’nin dikkat çeken darkwave, synth-pop grubu Salon İKSV’de.

Detaylı bilgi

SİNEMA



Tombala 

Pera Müzesi’nde Meksikalı video performans sanatçısı Ximena Cuevas’ın filmi gösteriliyor.

Detaylı bilgi

Ben ve Nuri Baba 

Feminist aktivist Esmeray’ın hayatını anlatan belgesel Pera Müzesi’nde gösteriliyor.

Detaylı bilgi

Sanatçı Aramızda

Akbank Sanat’ta Sırp performans sanatçısı Marina Abramović’in filmi gösteriliyor.

Detaylı bilgi

SAHNE SANATLARI



Bütün Çılgınlar Sever Beni 

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in birçok Avrupa diline çevrilen ve ironik diliyle dünyanın farklı yerlerinde beğenilen oyunu Moda Sahnesi’nde.

Detaylı bilgi

8 Mart Pazar

KONSER



Deniz Taşar 

Akbank Caz Festivali’nin ‘Caz Aramızda’ programı kapsamıda Deniz Taşar, Kitap Koala’da caz söylüyor.

Detaylı bilgi

Morning Jazz Sessions 

Cansu Nihal Akarsu, caz ve latin şeçkilerinden oluşan repertuvarıyla Tamirane Uniq İstanbul sahnesinde.

Detaylı bilgi

9 Mart Pazartesi

SİNEMA



Bal Ülkesi
 

Makedonya’daki bir dağ köyünde yaşayan ve arıcılıkla geçimini sağlayan bir kadının hayatını konu edinen film hafta boyunca Moda Sahnesi’nde gösteriliyor.

Detaylı bilgi

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

Film, sipariş üzerine portresini çizmek için zaman geçirdiği kadınla yakınlaşan bir ressamın hikayesini anlatıyor. Hafta boyunca Moda Sahnesi’nde.

Detaylı bilgi

SAHNE SANATLARI



Amadeus 

Peter Shaffer tarafından yazılan, besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin hikayesini anlatan oyun Uniq Hall’da.

Detaylı bilgi

Akciğer
 

Oyun, “Böyle bir dünyaya çocuk getirmeli mi getirmemeli mi” sorusunu yöneltiyor. Saat 20:30’da, Moda Sahnesi’nde.

Detaylı bilgi

Baba 

Fransız yazar Florian Zeller’in demans hastası yaşlı bir adam, kızı ve çevresindekilerin içinde bulunduğu durumu konu alan oyunu Zorlu PSM’de.

Detaylı bilgi

10 Mart Salı

KONSER



Riverside 

Polonyalı heavy metal ve progresif rock grubu Zorlu PSM sahnesinde.

Detaylı bilgi

SEMİNER



Filmlerin Medya Arkeolojisi 

Sanatçı Ege Berensel, Akbank Sanat’ta medya kalıntıları, bellek, arşiv ve üretim biçimleri kavramları üzerine konuşuyor.

Detaylı bilgi

Kurmacanın Yirminci Yüzyılı 

Yazar ve akademisyen Birgül Oğuz, Moda Sahnesi’de ‘insanlık tarihinin en uzun yüzyılı’ olarak nitelendirilen yirminci yüzyılı, bu süreçte yazılan edebi eserlerin incelendiği 12 haftalık bir programla anlatıyor.

Detaylı bilgi

SİNEMA

Marina Abramović: Arşiv Röportajları 

Akbank Sanat’ta Sırp performans sanatçısı Marina Abramović’in 1987’den 2009’a uzanan geniş arşiv röportajları derlemesi gösteriliyor.

Detaylı bilgi

Volkan Önol 

Müzisyen ve şarkı yazarı Volkan Önol, caz ve akustik şarkılarıyla Babylon sahnesinde.

Detaylı bilgi

11 Mart Çarşamba

KONUŞMA



Slavoj Žižek- Müstehcen Efendilerin Yükselişi

Slovenyalı sosyolog ve filozof Slavoj Žižek, Pera Müzesi’nde, toplum ve iktidar arasındaki atışmalar üzerine konuşuyor. Salon doldu, ancak Pera Müzesi’nin Youtube kanalından konuşmayı canlı olarak izleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi

SAHNE SANATLARI



Elektronika 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin modern dans proje grubu MDTistanbul’un gösterisi Zorlu PSM sahnsesinde.

Detaylı bilgi

ATÖLYE



Flört Şiddeti Farkındalık Atölyesi 

Avukat Aysu Melis Bağlan, flört şiddeti, toplumsal cinsiyet farkındalığı, şiddet türleri ve güvenli ilişki kavramları üzerine Moda Sahnesi’nde bir atölye programı düzenliyor.

Detaylı bilgi

SİNEMA



Bauhaus Gösterimleri

Sanat ve tasarım okulu Bauhaus’un 100. kuruluş yıl dönümüne özel hazırlanan proje kapsamında, Salt Beyoğlu’nda ‘Afrika’nın En Güzel Kampüsünden Görüntüler’ filmi gösteriliyor.

Detaylı bilgi

Koku 

Akbank Sanat’ta Patrick Süskind’in romanından uyarlanan Koku filmi gösteriliyor. Daha sonra roman ve film karakterlerinin oluşumu tartışılıyor.

Detaylı bilgi

KONSER



Melike Şahin 

Yerli müzik sahnesinin kendine özgü stiliyle dikkat çeken isimlerinden müzisyen ve şarkı yazarı Melike Şahin Babylon sahnesinde.

Detaylı bilgi

Beethoven 250
 

Piyanist İdil Biret’in solistliğinde, Prof. Rengim Gökmen’in şefliğini üstlendiği Avrasya Filarmoni Orkestrası Beethoven’ın 250. doğum yılını Zorlu PSM’de kutluyor.

Detaylı bilgi

12 Mart Perşembe

KONSER



Sonic Boom 

Vokalde Elif Çağlar, tuşlu çalgılarda Çağrı Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez ve davulda Volkan Öktem ile Sonic Boom Babylon sahnesinde.

Detaylı bilgi

SAHNE SANATLARI



Balerin

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin başdansçılarından İlke Kodal, bir balerinin içsel dünyasını anlattığı tek kişilik oyunuyla Moda Sahnesi’nde.

Detaylı bilgi

Alice Müzikali
 

Britanyalı yazar Lewis Carroll’un ‘Alice Harikalar Diyarında’ romanından uyarlanan, deliliğe ince ve tatlı bir övgü niteliği taşıyan müzikal Zorlu PSM’de.

Detaylı bilgi

Zengin Mutfağı 

Şener Şen, 40 yıl önce oynadığı, Vasıf Öngören’in eseri Zengin Mutfağı’nda bir kez daha Pehlivan Lütfü karakterini canlandırıyor.

Detaylı bilgi

SERGİ



Lütfi Özkök: Portreler
 

İstanbul Modern, 2017 yılında kaybettiğimiz yazar ve fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök’ün 50’li yıllardan itibaren çektiği 89 portreyi izleyiciye sunuyor. Fotoğraflar, o karelerde görüntülenen insanların toplumsal kimliklerine dair ipuçları içeriyor. Ayrıca her fotoğraf, Özkök’ün bu insanlarla ilişkisine dair bir metinle beraber sergileniyor. Sergi, dönemin kültürel, estetik, sosyolojik, psikolojik ve ideolojik yapısına dair genel bir portre sunuyor.

3 Mayıs’a kadar İstanbul Modern’de görülebilir.

Detaylı bilgi

Bauhaus Imaginista: Uzaklarda. İstanbul

Birinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 1919 yılında Almanya’nın Weimar kentinde kurulan, sanat, zanaat tasarım ve mimarlığı bir araya getiren tasarım okulu Bauhaus’un kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçti. Amacı, Almanya halkını ülkenin ulusalcı ve otoriter geçmişinden kurtarmak olan okul uluslararası niteliklere sahipti. 1933’te kapatılan okulda yetişenlerin farklı ülkelere dağılmasıyla Bauhaus kültürü Avrupa dışına yayıldı. Salt Beyoğlu’nda açılan ‘Uzaklarda’ sergisinde, Bauhaus tasarım anlayışının dünyada kabul görmesi ve hangi sosyopolitik ve jeopolitik koşullar altında şekillendiği anlatılıyor. 

3 Nisan’a kadar Salt Beyoğlu’nda görülebilir.

Detaylı bilgi

Marina Abramović + MAI, Akış / Flux

Sırp performans sanatçısı Marina Abramović, Türkiye’deki ilk büyük ölçekli retrospektif sergisini açtı. Heyecan verici sergi üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Abramović’in 50 yıllık kariyeri boyunca ürettikleri, özel koleksiyonlar, eserler ve dokümantasyonlar sergileniyor. İkinci bölüm açık çağrı üzerine seçilen farklı sanatçıların performanslarına ayrılıyor. Üçüncü bölümde ise Abramović bizzat katılımcıları dahil ederek yeni performanslar üretiyor.

26 Nisan’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde görülebilir.

Detaylı bilgi

Söylenir ve Yarım Kalır Bütün Aşklar Yeryüzünde
 

Şair Turgut Uyar’ın dizelerinden yola çıkarak hazırlanan Borusan Contemporary’deki koleksiyon sergisi, uluslararası çağdaş sanatın farklı eğilimlerini bir araya getirirken, günümüz koşullarının sanatçılarda hangi estetik arayışları tetiklediğini sorguluyor.

8 Mart’a kadar yalnızca hafta sonları Perili Köşk’te görülebilir.

Detaylı bilgi

YORUMLAR

  • 0 Yorum