Çevre için bisikletle 30 gün yol gidecekler

Çevre kirliliğine dikkati çekmek ve insanları motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla İzmir’den Mersin’e kadar bisiklet sürecekler.

Çevre için bisikletle 30 gün yol gidecekler
20 Haziran 2016 - 14:45 - Güncelleme: 20 Haziran 2016 - 22:51
Deniz ( 36) ve Hande E. (28) çifti 10 senedir çalıştıkları işten ayrıldıktan sonra kendilerini sosyal sorumluluk projelerine adadılar. Kendi tatillerini önemli bir amaç ile birleştiren çift, İzmir’den Mersin’e kadar köy köy belde belde gezerek, son 50 yılda on kat artan çevre kirliliğine ve bisiklet sürmenin önemine dikkat çekiyor. “Sağlığımız için öncelikle kendimizden başlayarak, elimizden geldiğince herkesi bu konularda bilinçlendirmeye karar verdik. Senelerini çok yoğun stres altında çalışarak geçiren insanlar olarak, kendimize gerektiğince vakit ayıramıyoruz ve sağlığımız da elden gidiyor. Bisiklet kullanmak hem sağlığımız için hem de çevre kirliliği ve trafik sorunu gibi metropollerin önemli sıkıntıları için ideal bir çözümdür ancak bizler bunun yeterince farkında değiliz” diyen Hande E sözlerine şöyle devam etti; “Yolculuğumuzu 30 gün içerisinde tamamlamak istiyoruz, profesyonel bisiklet sürücüleri olmadığımız için ilk günlerde biraz zorlanacağımızı hesapladık, ama çevre bilincini ve bisiklet sevgisini halkımıza aşılamayı çok istiyoruz.”



Günlük aktivitelerini, yola çıkmadan önceki hazırlıklarını, rota ve malzemelerini sosyal medya hesapları üzerinden de yayınlayan Deniz ve Hande E. Çifti şimdiden internet üzerinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda. Sosyal medya hesapları üzerinden patronpedal ismiyle ulaşabileceğiniz bisiklet tutkunları 30 gün sürecek yolculuklarına bu sabah erken saatte başladı. Çift, bu yolculukları süresince, kendilerine eşlik etmek isteyen çevre severleri de yanlarına davet etmeyi ihmal etmedi.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum