Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki Nisan ayı anket sonuçlarını Halk TV ekranlarında paylaştı.

Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde
16 Nisan 2022 - 13:24 - Güncelleme: 16 Nisan 2022 - 14:19

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Raporu'nın gerçekleştirmiş olduğu son anket verilerini de paylaşan Selçuki sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

Nisan ayının ilk haftasında bilgisayar destekli telefon yoluyla Türkiye çapında bin 500 kişi ile gerçekleştirilen anket İstanbul Ekonomi Araştırma kaynakları ve finansı ile gerçekleştirildi.

Anketin en dikkat çekici sonuçları "Bu pazar seçim olsa kime oy veririsiniz?" sorusuna verilen cevaplardan çıktı. Bunun yanı sıra araştırmada katılımcılara, erken seçim taleplerinin olup olmamasından, liderlerin başarı puanlarına, siyasi partilerin son durumundan ülke gündemine dair bir çok soru yöneltildi.

Anket sonuçlarında şaşırtan verilerin ortaya çıktığını ifade eden Selçuki şunları söyledi,
"Önce partilerin oy oranlarına dair bir şeyler söyleyeyim. Araştırmamızda AK Parti'nin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oyu yüzde 32, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yüzde 25, İYİ Parti'nin yüzde 15, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde 7 ve HDP'nin de yüzde 11 seviyesinde olduğunu gördük.

Şimdi birkaç trend var ki birkaç aydır devam ediyor. Onlara dikkat çekmek lazım. Şimdi biz araştırmalarımızda hep şuna bakıyoruz. Aynı sonuçları belirli aylarda üst üste alıyor muyuz? Yani trendler oluşuyor mu? İki temel şey var. Birincisi şu, Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde. Yaklaşık 1, 1 buçuk, 2 puan kadar önünde. Geçtiğimiz ayda aynı sonuca ulaşmıştık.

Millet İttifakı derken 6'lı masayı kast etmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İYİ Parti'yi kast ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İYİ Parti'yi toplayınca Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve AK Parti'nin üzerinde ki bu ikinci aydır. Mart ayında da aynı sonucu görmüştük. Gelecek, Saadet ve DEVA yok. Onların da oylarını topladığınızda yaklaşık yüzde 4 ile 5 arasında bir yere tekabül ediyor.

Memleket bu ay anketimizde çıkmadı. İki sonuç enteresandı. Yeniden Refah Partisi ankette ikici ay üst üstte çıktı. Yüzde 0.5 civarında. Zafer Partisi'nin ilk defa anketimizde çıktığını görüyoruz. O da yaklaşık yüzde 0.5 civarında.

 

 

Yavaş: Et yardımı deyince niye alevlendiniz ben anlamadım

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 3 yıllık faaliyet raporunu sundu. Yavaş, belediyenin yaptığı et yardımına ilişkin, “Biz YKS yardımı yaptık diye de yayınladık, ona sesiniz çıkmıyor. İnternet yardımı yaptığımızı sürekli söylüyoruz, ona bir şey demiyorsunuz. Kırtasiye, süt yardımı yapıyoruz bir şey demiyorsunuz. Niye et yardımı deyince birdenbire alevlendiniz ben anlamadım” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum