Mars'ta Bulunan Gizemli Şeyler

Mars, Güneş sisteminin 4. Büyük gezegeni olup yüzeyi demir oksit ile kaplı bulunduğundan, kırmızı renkli görünmesi sebebiyle kızıl gezegen olarak adlandırılmaktadır.

Mars'ta Bulunan Gizemli Şeyler
13 Eylül 2018 - 21:13 - Güncelleme: 14 Eylül 2018 - 08:40


Bundan milyonlarca yıl önce Mars gezegeninde akarsular göller okyanuslar ve hatta canlıların olduğu, bilinmeyen bir nedenle gezegenin öldüğü ve şu anda Mars gezegeninde herhangi bir yaşam varlığı olmadığı söylenmektedir. Özellikle NASA ve diğer ülkelerin uzay servisleri, Mars gezegeninde yaşam olmadığını, bundan önce de yaşam izlerine rastlanmadığı iddia edilse dahi, bugün ortaya konan fotoğraflara bakıldığında(NASA’ nın kendi paylaştığı fotoğraflar üzerinden) Mars gezegeninde hayat olduğu, bundan önce de akıllı canlılar yani uzaylıların bulunduğu iddia edilmekte,  Mars’ta bulunan gizem ve aydınlanmayan noktalar üzerine teoriler üretilmektedir.



 



İşte Mars gezegeninde tespit edilen ve sırrı açıklanamayan gizemli yapılar.



 


Mars Piramitleri







Mars' ta bulunan Piramit Şekli Kafaları Karıştırmaktadır





 



 



Mars üzerinde araştırma yapan Rover isimli uzay aracının çektiği görüntüde ki piramit şekli, Mars üzerinde canlıların yaşadığının en büyük kanıtlarından biri olarak gösterilmektedir. Oldukça düzgün çizgilere sahip bu piramit şeklinde ki yapı, şüphe götürmeyecek şekilde milyonlarca yıl önce Mars’ta yaşayan bir uzaylı medeniyetin kalıntılarından biri olduğu şeklinde iddia edilmektedir. Benzer piramitlerin dünya üzerinde de çeşitli noktalarda ve bağımsız medeniyetler tarafından aynı şekilde yapılmış olması kafaları kurcalayan bir başka gizem.



 



NASA ise gezegen üzerinde bulunan şekillerin, rüzgar aşındırması sonucu olduğunu iddia etmektedir.



 


Mars' ta görülen Dikilitaş







Çevre Arazisinden Bağımsız Şekilde Görülen Dikilitaş





 



 



Mars yüzeyini gözetleyen uydu tarafından çekilerek gönderilen bir fotoğraf karesi, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır. 5 metre yüksekliğinde olduğu tahmin edilen ve çevresinden bağımsız bir şekilde düz bir zemin üzerinde yükselen dikilitaş, yine komplo teorisyenlerine göre Mars üzerinde yaşamış bir medeniyetin izidir. Bu teoriye göre başka bir gezegende bulunan canlılar tarafından, Mars’a nükleer bir saldırıda bulunulmuş ve Mars' ın üzerinde bulunan yaşam sona ermiştir. 2011 yılında ortaya atılan bir başka iddia ise, Mars yüzeyinin pas renginde olmasının sebebi, gezegende yaşanmış termonükleer bir patlamanın sonucu olduğudur.

 







Dikilitaşın Yakın Çekim Görüntüsü




 



Dikilitaş, Stenley Kubrick’in 2001 Uzay Macerası filmini akıllara getirse de, yapının yok olan Mars medeniyetin eseri olduğu iddia edilse de, yine yalanlamış ve tesadüf eseri oluşan bir kaya parçası olduğu iddia edilmiştir. Yine de dünya üzerindeki farklı medeniyetler tarafından yapılan dikilitaşlar ile Mars'ta bulunan dikilitaş arasında bağlantı olduğu iddia edilmektedir.



 


Marshenge




    Kare oluşturacak şekilde yerleştirilmiş taşlar (Marshenge) 



 



Birbiri ile bağlantılı bir tümsek üzerine, kare şekli oluşturacak şekilde noktalara yerleştirilmiş görünen bu taşlar ve bunları çevreleyecek dairesel şekilde bulunan diğer taşların oluşturduğu şekil, İngiltere’de bulunan Stonehenge benzeri bir düzlem oluşturması sebebiyle Marshengeolarak adlandırılmaktadır.

 




 









Biri Mars' tan, biri de Dünyadan İki Benzer Görüntü Stonehenge ve Marshenge




 


 



Bu yapının ortaya çıkması ve görüntüsünün simetrik oluşu nedeniyle, akıllı canlılar tarafından yapıldığı ve bunun sonucu olarak, Mars üzerinde zeki yaşam formlarının bulunduğu yada daha önceden yaşamın var olduğu iddia edilmektedir. NASA ise bunu yalanlamakta ve gelişigüzel oluşan bir şekil olduğunu öne sürmektedir. Komplo teorisyenleri Stonehenge benzeri Mars’ta bulunan Marshenge ismi verilen bu yapının gezegende daha önce yaşamış, zeki canlıların bir eseri olduğunu düşünmektedirler. Hatta Marshenge’nin yüzeyin altına gömülü bulunan bir yapının, yüzeyde görünenin baş kısmı olduğunu düşünenlerin sayıyı oldukça fazladır. Ayrıca Marshenge arazi yapısı incelendiğinde, görünen şekil çevresindeki düzlüklerden çok farklı ve bağımsız bir şekilde durmaktadır.



 


Mars' ta Ki Yüz




 



 



Mars’ta hayat tartışmalarını ilk başlatan olay 1976 yılında, Viking-I uzay aracının gönderdiği fotoğraf olmuştur. Mars’ın Cydonia bölgesinden aktarılan bu fotoğrafta ki insan yüzüne benzeyen şekil, insanları şok etmiş ve Mars’ta yaşayan zeki yaşam formları teorisini destekleyen en önemli delil olarak ortaya sürülmüştür. Bu teorinin doğru olması durumunda, Mars üzerinde yaşamış olan kayıp medeniyetin de insanlara benzer yapıda olma olasılığını gündeme getirmektedir ki insan yüzü şeklinde bir yapı yapsınlar.

 



 



1993 yılında NASA, Mars'ta görülen insan yüzü hakkında tartışmaları sonlandırmak için Observer isimli uydusunu bu bölgeye gönderir. Ancak uydu garip bir biçimde kaybolunca, tartışmalar iyice hareketlenmiştir. Çoğu komplo teorisyeni, uydunun uzaylılar tarafından kaçırıldığını düşünmektedir.



 


Mars Küreleri




 



 



Opportunity isimli Mars keşif aracının, Mars yüzeyindeki 3 mm çapında ki kürelerin görüntülerini göndermesi, Mars’ta hayat olduğunu savunanları heyecanlandıran yeni bir keşif olmuştur. Mars yüzeyinde çokça bulunan bu küreler zeki canlılar tarafından mı yapıldı bilinmez ama Mars yüzeyinin bir zamanlar denizlere sahip olduğunu gösterir şekildedir. Mars' ın yüzeyinde farklı renklerde bulunan bu küreler, oldukça düzgün şekilli olmasından dolayı komplo teorisyenlerine göre bilerek oraya bırakılmıştır. Ayni şekilde benzer antik kürelere dünya üzerinde de rastlanmaktadır. Mars yüzeyinde ki erozyon izleri ve kanyonlarla birlikte Mars’ın güney yarımküre ile Kuzey yarım küre arasındaki yükseklik farkı, Mars’ın yüzeyinde bir zamanlar büyük bir okyanusun bulunduğunun kanıtı niteliğindedir.

 







Curiosity keşif aracının çektiği görüntü (Ağaç kütüğü Fosili Olduğu düşünülmektedir)




 



Tüm bunlarla birlikte, Mars yüzeyi çok sayıda gizem barındırmaktadır. Mars gezegeninde kimlerin yaşıyor yada yaşadığı bilinmiyor ancak Mars yüzeyinde bulunan bu gizemli yapıların kusursuz ve düzgün köşeli oluşunun yanı sıra 2014 yılında NASA tarafından yayınlanan bir Mars yüzeyi görüntüsündeki ışık huzmesinin kaynağı ve sebebi bilinememekle birlikte, uzmanlar bile bir açıklama yapamamıştır. Ayrıca Mars üzerinde taşlaşmış bir ağaç fosili tespit edildiği iddia edilmiş, tabi ki diğerleri gibi bu iddiada yalanlanmıştır. Mars' ta taşlaşmış ağaç kütüğünden yola çıkan teorisyenler, Mars' ın yüzeyinde daha önceden bir bitki örtüsü olduğunu iddia etmektedirler. Dahası Mars gezegeninde 2014 yılında tespit edilen metan gazı artışı da uzmanlarla birlikte herkesi heyecanlandırmıştır. Çünkü metan gazı canlı olma olasılığı sebebiyle açığa çıkan bir gaz olduğundan, metan gazı bulunması yaşamın olduğunu göstermektedir. Bu gazın açığa çıkması Mars’ta yaşayan canlılar olduğunu ispat edecek bir delil niteliği olduğu öne sürülmektedir.



 



Peki Mars’ta yaşam olmadıysa ve üzerinde hiçbir şey yoksa, NASA ve diğer kuruluşlar neden Mars ile ilgili bu kadar projeyi yürütüyor ve araştırma yapıyor sorusunu akıllara getirmektedir. Yoksa Mars gezegeni ile ilgili büyük sırlar gizlenmeye mi çalışıyor. Tüm bu keşiflerden sonra pek çok kişi Mars’ta şimdi olmasa bile bir zamanlar, zeki yaşam formlarının bulunduğunu ve bu akıllı canlıların insan yüzü şekilleri, dikili taşlar ve piramitler gibi yapıları inşa ettiklerini düşünmektedirler.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum