Matrix Filmi Gerçek mi Oluyor?

Elon Musk İnsan Beyni İle Bilgisayarı Birleştiren Bir Firma Kurdu. Musk’a göre yapay zeka birgün bizi tamamen geçecek.

Matrix Filmi Gerçek mi Oluyor?
17 Eylül 2017 - 12:43
Bu olduğunda da insan ikinci sınıf bir varlık hatta belki köle olacak. Şimdi bu sondan kurtulmak için insan beyni ile bilgisayarları birleştirmeyi ve makinelerde yaşanan gelişmelere ayak uydurabilmemizi hedefleyen, Neuralink isimli bir firma kurdu. Firma şimdilik gelişim ve araştırma aşamasında....




Bildiğimiz kadarıyla asıl hedef insan beynine yerleştirilebilir bir implant yaratmak. Bu implantın birçok amacı olacak ama asıl amaç insan beyni ile bilgisayar yazılımını birleştirmek. Böylece Matrix filminde olduğu gibi bizden akıllı makineler ile başedebilmek için gerekli bilgi ve yetenekler yazılım aracılığı ile beyine yüklenebilecek.






elon-musk-neurolink






Yapay zekayı alt etme yarışı

Doğal olarak Musk, yapay zeka ile bir gelecek hakkında endişeleri olan tek kişi değil. MetaMed Research firmasının baş bilim direktörü Michael Vassar yapay zekanın sonunda insanoğlunu yok edeceğini düşünenlerden. Vassar “Gerekli önlemler alınmadan yapay zeka insan zekasının sınırlarını geçerse, kesindir ki insanoğlu yok olacak” diyor.

Aynı şekilde Stephen Hawking yapay zekanın insanlığın karşısındaki en büyük tehtid olduğunu düşünüyor. Hawking “yapay zekanın icadı insan ırkının sonunu getirebilir. Kendi kendini başlatıp, kendini sürekli ve inanılmaz bir hızla yeniden dizayn edebilir. İnsanlar ise biyolojik evrim ile sınırlıdır ve bu değişime yetişemeyerek yok olabilir.” diyor

Braintree’nin kurucusu Bryan Johnson da insan beyninin sınırlarını aşmak ve sinirsel kodlarımızı yeniden yazılabilir yapabilmek için sinir protezleri yapımına 100 milyon dolar yatırmış.

Johnson yaptığı işi insan evrimini yeniden kurgulamak olarak özetliyor.




Yazıyı Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum