DEDİ...

MHP Genel Başkan adayı Akşener, vatandaşlarla buluşmak için geldiği Erzurum’da büyük bir coşkuyla karşılandı.Kaynak: Meral Akşener Erzurum'da

DEDİ...
29 Mayıs 2016 - 20:31
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in yurt gezileri sürüyor. Sabah uçağıyla Erzurum’a gelen Akşener, büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Akşener’i Yılma Durak, Erzurum eski İl Başkanları Zekai Kaya, Bülent Yazıcı, Erzurum’un 11 üst kurul delegesinden imza veren 8 üst kurul delegesi ve destek için gelen 2 üst kurul delegesi, Erzurum il teşkilatı üyeleri de yalnız bırakmadı.

Alkışlar ve sevgi gösterileri eşliğinde havaalanından çıkan Akşener’in alan çıkışında Candadaşlar Atlı Spor Kulübü üyeleri makam aracının önünü kesti. Akşener de aracından inerek kulüp üyelerine selam verdi. Yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Cumhuriyet Caddesi, Terminal Caddesi ve çevre yolu üzerinden şehir merkezine gelen Akşener’e kulüp üyeleri de atları ile  eşlik etti. 

Akşener yolda kendisine bozkurt yapan partilileri aracından bozkurt işaretiyle selamladı.

TARİH SİZİ ANLATACAK

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener Erzurum programının son durağında Armada Kongre Merkezi’nde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Salonun tamamının dolduğu gözlenirken, salona giremeyen binlerce vatandaşın dışarıda uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

“Başbakan Meral” sloganları ve alkışlarla salona gelen Akşener’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Konuşmasına, “Siz Türkiye’nin umudusunuz” sözleriyle başlayan Akşener, “Ülkeye huzuru siz getireceksiniz. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. Onlar bizim iktidarı olamadı ama biz onların iktidarı olacağız. Demokrasi ile nasıl bir imtihan verilir bunu gösterdiniz. Ben 15 yıl tarih anlattım ama yarın bir gün tarihçiler de sizi anlatacaklar. Nasıl Sovyet Rusya’nın dağılmasını çabuklaştırdıysak, nasıl bugün tarih bunu teslim ediyorsa yarın da bu kabuğu gibi atmosferi kıran da ülkücülerdir diyecekler. Tarihçiler şu dönemi anlatacaklar” diye konuştu.

Salondan, “Ülkücü hareket engellenemez” sloganlarının yükselmesi üzerine Akşener de , “Engellemeye çalışırlarsa alınlarını karışlarım” diyerek cevap verdi. 

TEK ADAMLIĞI YIKMAYA GELİYORUZ

İktidarı sert bir dille eleştiren Akşener, “Yasaklardan şikâyet ederek geldiniz ömrünüz geçti şu anda sizin post modern milli şefiniz var. Gözlerinin içine bakıp öksürsen mahkemedesin. Yeni başkan kurulmuş post modern milli şefliği, tek adamlığı ortadan kaldırmak için, yerle bir etmek için iktidar olacağız. Her devletin, her iktidarın iş ve aş vermek gibi görevleri vardır. Veremiyorlarsa elbette onu siz devireceksiniz” dedi.  

Meral Akşener yoksullukları önleyeceklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal yardımı değil anaların ak sütü gibi helal hizmetleri lütuf değil sosyal hak olarak yerine getireceğiz. Size bir verirken beşini cebine atıyorlarsa denetlemek, kontrol etme hakkınız var. Gençlerimizin gözünün feri söndü. İş bulamıyorlar. Dayınız yoksa taşerona veya başka birilerine mecbursunuz. Ekonomiyi üreten, istihdam yaratan, sanayileşen gençlerin enerjisinden faydalanıldığı bir ekonomi ile yoksullukla mücadele edeceğiz.”

Erzurum gibi şehirlerde fabrikaların açılması gerektiğini anlatan Akşener, “Aynı zamanda da turizmin teşvik edildiği, kimdensin nerelisin, hangi inançtansın demeden bir istihdamın olduğu Türkiye’nin gerçekleştiği iktidara geleceğiz” şeklinde konuştu. Akşener şunları belitti:

“Erzurumlular bilir bize analarımız Hz. Adem kıstasını anlatırlar. Haram lokmayı yediğiniz andan itibaren edep ve haya duygun kaybolur. Bugün Türkiye’de yaşanan ayni ile vaki budur. Haram lokmayı dediğin andan itibaren neler yaşandığını bilen anneler olarak haram lokmayı ağzına koyanların hepsinden hukuk yolu ile hesap soracağım.”

İSTANBUL'U SANKİ ERDOĞAN FETH ETTİ

Dış politika konusuna da değinen Akşener, “Yıllarca Cumhuriyetin iradesini ve cumhuriyetin hiçbir kazanımını kabul etmeyip reddedenler hani sıfır sorun ile yola çıkmışlardı. Şimdi herkesle kavgalılar. Eğer siz tarih bilmezseniz, Osmanlı Rus ilişkilerini doğru okumazsanız bugün bunları yaşarsınız. Rusya zayıfsa bizim dostumuzdur bunu bilmez doğalgazımızı Rusya’ya verirseniz bugün bu duruma düşersiniz” diye konuştu. Akşener sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İstanbul’un Fetih şölenlerinde bütün afişlerde Recep Tayyip Erdoğan vardı. Fatih Sultan Mehmet’i hiç koymamışlar. Sanki İstanbul’u Erdoğan fethetmiş. Güneydoğu’da mücadele eden asker ve polislerimiz hukuki boşluktadır. Terörle mücadelenin doğru dürüst yapılabilmesi için iktidardan derhal bu kanunun çıkmasını talep ediyorum. Terörle mücadele bu şekilde yapılmaz. Orada mücadele eden evlatlarımızın yolunu açalım. 6 ayda terör örgütünün belini kırmazsak bize bu dünyada yaşamak haram. Önce umut olduk sonra huzurun gerçekleşmesi için huzurun aynası olduk. Ülkücü ülkücünün kardeşidir sloganı ile partimizde ve ülkemizde kardeşlik hukukunu inşallah egemen kılcağız. Çünkü biz binlerce yıllık kadim Türk tarihiyiz.”

 

DELEGELERDEN TAM DESTEK

Palandöken İlçe Başkanı ve Üst kurul delegesi Fethullah Yapan:

“Meral hanım Erzurum’a gelmeden önce de bu heyecan vardı. Beklentilerimizi ve tabanın sesine kulak vereceğine inandığımız için Meral Hanım’a imza verdik. En büyük nedeni tabanın isteğidir. 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. Tabanın bu kadar değişimden yana olduğunu ilk defa görüyorum. İlçe teşkilatımız olarak Meral hanımın yanında yer almaya devam edeceğiz.”

Olur ilçe Başkanı ve üst kurul delegesi Hamdi Akın:

“Halk istediği için Meral hanımın yanındayız. Bizi oy veren seçmenin tercihi Meral hanımdan yana. Özellikle kırsal kesimde, her tabandan teveccüh var. Oy almadığımız kırsallar bile Meral hanımı destekliyor.”

Yakutiye İlçe Başkanı ve üst kurul delegesi İbrahim Dumlu:

“İktidar olabileceğimiz tek aday Meral Akşener’dir. Artık ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan, ülkücü Meclis Başkanı istiyoruz. 29 Mayıs Fetih şölenleri nedeniyle büyük bir salon bulamadık. Yoksa daha büyük bir salonda Meral hanımı Erzurumlularla buluştururduk. Erzurum topyekun burada.”

hanife-acikalin.jpg

Kaynak: Meral Akşener Erzurum'da

YORUMLAR

  • 0 Yorum