Hasta Tutuklularla İlgili Paket Ekim'de!

Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlüler için çalışmaya başladı.

Hasta Tutuklularla İlgili Paket Ekim'de!
10 Ağustos 2022 - 11:03

Cezaevindeki hastaların hayatlarını idame ettirmek için alternatifli bir paket üzerinde çalışan bakanlığın, düzenlemeyi Meclis’in açılışına yetiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı, cezaevindeki yüzlerce hasta tutuklular çalışmasını sürdürüyor. Cezaevinde sağlık sorunlarından dolayı hayatını idame ettiremeyen tutukluların tahliye edilmesi başta olmak üzere farklı formüllerin masaya yatırıldığı paketin Meclis açılmasıyla gündeme gelmesi bekleniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yapılan çalışmayı doğrularken, detayların ise eylül ayı içerisinde netleşmesi bekleniyor.

İLK GÜNDEM YARGI PAKETİ OLACAK

Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlüler için çalışmaya başladı. Sağlık sorunları nedeniyle cezaevlerinde hayatını idame ettiremeyen tutuklu ve hükümlüler için alternatifli bir paket çalışması yapan bakanlığın, düzenlemeyi Meclis’in açılışına yetiştirmeyi planladığı öğrenildi. Meclis’in açılmasıyla ilk gündeme getirilecek düzenlemenin yargı paketi olacağı tahmin ediliyor.

BOZDAĞ: “ESNEK DÜZENLEME YAPMAK KONUSUNDA İRADEMİZ OLUŞTU”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı açıklamada, yeni yargı paketi düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Adli Tıp Kurumu cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyecek kişilerle ilgili raporlar vermekte daha sonra cumhuriyet savcılığı da bunlar hakkında bir karar vermektedir. Burada ciddi sıkıntılar yaşanıyor, biz bunları aşmak için bu konudaki düzenlemeleri hasta tutuklu ve hükümlülerin daha iyi bir şekilde tedavi edilmeleri ve diğer ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayacak bir esnek düzenleme yapmak konusunda bir irademiz oluştu. Daha insancıl bir düzenleme nasıl yapabiliriz, şimdi bunun üzerinde çalışıyor, arkadaşlarımız formüller aranıyor, hem bizim tecrübemiz hem Avrupa’daki uygulamalar gözden geçiriliyor. Burada bir adım atacağımızı ifade etmek isterim tabii” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum