Melih Gökçek, çevresine Erdoğan için bakın ne diyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istifası konuşulurken art arda çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor. Melih Gökçek'in yakın çevresinin söylediğine göre kendisine yapılanı ‘vefasızlık’ olarak değerlendiriyor. Buna karşılık birçokları da Erdoğan’ın Gökçek’e 2015’te, parti içinden gelen itirazlara rağmen yeniden aday yaparak, zaten fazlasıyla vefa gösterdiğini söylüyor. Konuşulanlara göre Gökçek, kendisiyle doğrudan konuşmamasına da içerlemiş.

Melih Gökçek, çevresine Erdoğan için bakın ne diyor!
06 Ekim 2017 - 11:14
Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'in ' Ankara ’nın Gökçek gündemi' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ı da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de çok uzun zamandır ve yakından tanıyan birçok isimle konuştum şu son iki gündür.

Siyasetçisinden iş adamına, bürokratından aile yakınlarına kadar birçok isimle...

Bütün bu görüşmelerin ardından edindiğim izlenimleri ‘yorumsuz’ şekilde aktarıp, an itibariyle (dün öğleden sonra) gelinen noktayı özetleyeceğim ama 

bir noktayı hatırlatarak başlamak gerekiyor.

O nokta da şu:

Tayyip Erdoğan’ın, son yerel seçimlerde (2014) Melih Gökçek’i tekrar aday gösterme sürecini hatırlayın. Erdoğan Gökçek’i son güne kadar bekletmişti. Konuştuğum herkes üç sene önceki o sancılı süreci anımsattı. Çoğunluğun görüşü, Erdoğan’ın o dönemde Gökçek’i, partisindeki karşıt görüşe rağmen aday gösterdiği yönünde. Ve son defalığına...

Üç buçuk yıl sonra bugün...

Melih Gökçek 27 Mart 1994’ten bu yana Ankara’nın belediye başkanı.

Gökçek’in 2019’da yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olmak istediği de biliniyor.

Aralık 2015’te verdiği bir röportajda, “Önümüzdeki dönem aday yapmazlarsa sadece üzülürüm. Asla nankörlük yapmam” diyor Gökçek.

Ve son yerel seçimden yani 2014’ten sonra bugün Ankara’da, “Erdoğan şu son tavrıyla, Gökçek’i yeniden aday göstermeyeceğini ilan etmiş oldu” görüşü hakim. Gelelim, yazının başında bahsettiğim görüşmeler sonunda ortaya çıkan fotoğrafa...

- Melih Gökçek görevden ayrılmak istemiyor. Yakın çevresinin söylediğine göre kendisine yapılanı ‘vefasızlık’ olarak değerlendiriyor.

- Buna karşılık birçokları da Erdoğan’ın Gökçek’e 2015’te, parti içinden gelen itirazlara rağmen yeniden aday yaparak, zaten fazlasıyla vefa gösterdiğini söylüyor.

- Gökçek’in, referandumda Ankara’da ‘Hayır’ oylarının ‘Evet’lerden fazla çıkmasından kendisinin sorumlu tutulamayacağı görüşünde olduğu konuşuluyor. Melih Gökçek’in yakın çevresi, Anayasa değişikliği halk oylamasındaki dinamiklerin başka olduğunu belirtip, çıkan sonuçtan belediye başkanının mesul tutulamayacağının altını çiziyor.

- Konuşulanlara göre Melih Gökçek, hakkındaki gündemin medya üzerinden şekillenmesine, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın kendisiyle doğrudan konuşmamasına da içerlemiş.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi - AK Parti Genel Merkezi - Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üçgeninde mekik dokuyanlar var

şu son birkaç gündür. Belediye cenahında cevabı aranan soru, Erdoğan’ın Melih Gökçek’ten neden vazgeçtiği?

- Başkent’te konuyla ilgili kimle konuştuysam, 2019’da aday gösterilmeyeceği kesinleşse de Gökçek’in istifa etmeyip son güne kadar koltuğunda kalmayı tercih edeceği noktasında hemfikir. İstifanın, bir suçu ya da kusuru olduğu şeklinde algılanacağını söylüyor herkes.- Tabii bu durumun tek istisnası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Melih Gökçek ile bizzat görüşüp istifasını doğrudan istemesi. İşte bu gelişme yaşanırsa, Gökçek’in o zaman görevi bırakmaktan başka seçeneği kalmayacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum