Melih Gökçek sahaya indi; anketlere başladı !

Görevinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle istifa eden ve adı son olarak MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak anılan Melih Gökçek Ankara'da kendisi için seçim anketi yaptırdı.

Melih Gökçek sahaya indi; anketlere başladı !
04 Kasım 2018 - 17:30


Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerel seçim için anketler yaptırdığını yazdı.

Saygı Öztürk’ün anketler üzerinden aktardığına göre, söz konusu anketlerde Gökçek’in adı önde çıktı.

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek, “Siyaset sahnesinden çekilmedim” dercesine anketler yaptırıyor ya da değişik şirketlerin anketleri ofisinden yayılıyor. Bu anketlerde Başkan Mustafa Tuna, başkan adaylığı gündeme gelen AKP'li Mehmet Özhaseki adeta yerlerde sürünüyor." diyen Öztürk, Gökçek'in yaptırdığı anketlerde tüm cevapların Melih Gökçek'in lehine çıktığını aktardı.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısında yer verdiği o anket soruları ve yanıtları:

– Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediğiniz isim kimdir: İlk sırada Melih Gökçek, ikinci sırada Mansur Yavaş, üçüncü sırada Süleyman Soylu ve dördüncü sırada Mustafa Tuna çıkıyor.

– AKP'nin Ankara adayı hangisi olmalı?: İlk sırada ve açık ara Gökçek önde gösteriliyor. Bunu Süleyman Soylu, Mustafa Tuna, Mehmet Özhaseki izliyor.

– “Melih Gökçek mi, Mustafa Tuna mı başarılı?” sorusuna, “Gökçek” diyenlerin oranı 41,9 olurken, Tuna yüzde 21,8'de kalıyor. “Her ikisi de başarısız” diyenler yüzde 23'ü geçiyor.

– Mansur Yavaş CHP- İYİ Parti, Melih Gökçek AKP-MHP adayı olarak gösterilirse Gökçek'in yüzde 46, Yavaş'ın ise yüzde 41 oy alabileceği ankette gösteriliyor. Mehmet Özhaseki'nin ya da Mustafa Tuna'nın aday gösterilmesi durumunda Mansur Yavaş'ın seçimi kazanacağı ortaya çıkıyor. Süleyman Soylu ile Mansur Yavaş'ın yarışması durumunda çok küçük bir oy farkıyla Soylu önde gözüküyor.

 



Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum