Meteoroloji uyardı! Fırtına zehirleyebilir…

Dün yurdun doğu kesimlerinden gelen kar yağışı haberleri, kurak geçen kışın bir nebze geride kalması nedeniyle sevindirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika tahminleriyle Türkiye'nin batı kesimlerini uyardı, etkili olacak lodos fırtınası zehirlenme gibi olumsuz durumlar ortaya çıkarabilecek. Yurdun birçok yerinde sağanak yağmur bekleniyor...

Meteoroloji uyardı! Fırtına zehirleyebilir…
14 Şubat 2018 - 08:52
Türkiye’nin doğu kesimlerinde dün kendini gösteren kar yağışı bugün yurdu terk etti ancak batı bölgelerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısı yayınladı. Yurdun batı kesimlerinde önemli bir bölümü etkileyecek lodos fırtınası, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi durumlar ortaya çıkarabilecek.

LODOSA DİKKAT! ZEHİRLENME TEHLİKESİ…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan uyarıya göre; Bugün yurdun batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgarın; Marmara’nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneybatısında kısa süreli fırtına (50-75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

STANBUL’DA HEM LODOS HEM YAĞMUR!

Yurdun batı kesimlerini etkileyecek lodos fırtınasından İstanbul’da nasibini alacak, yapılan tahminlere göre bugün İstanbul’da kuvvetli yağmur etkili olacak ve hava sıcaklığı 13 derece dolaylarında seyredecek. İzmir ve Ankara’da da yağmur bekleniyor, İzmir günü 15 derece sıcaklıklarda geçiririken Ankara’da havanın 12 derece olması bekleniyor.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

YORUMLAR

  • 0 Yorum