Meteoroloji'den son dakika sel uyarısı!

İstanbul’da beklenen şiddetli yağış etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada: Özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır." denildi.

Meteoroloji'den son dakika sel uyarısı!
13 Eylül 2018 - 20:52


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son tahminlere göreİstanbul genelinde akşam saatlerinde başlayan yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle SarıyerBeşiktaşBeykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar,Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde; köprü, menfez, altgeçit vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

 






İstanbul’da trafik yoğunluğu yağmurla birlikte arttı





 


ANADOLU YAKASINDA ŞİDDETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

 

Anadolu Yakası'nda etkili olan sağanak, hayatı olumsuz  etkiledi.  

 

Özellikle Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Beykoz, Maltepe, Tuzla, Pendik  ve Kartal'da etkili olan yağış nedeniyle bazı ana arterlerle birçok cadde ve  sokakta su birikintileri oluştu.

 

Sürücüler, yollarda biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı. Su  birikintilerinden geçemeyen araçlar nedeniyle kentin çok sayıda noktasında trafik  yoğunluğu oluştu.

 







 

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmamak için üst  geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.


 







 

METRO SEFERLERİNDE AKSAMA YAŞANDI

 


Bu arada, Avrupa Yakası'nda da etkili olmaya başlayan yağış ulaşımda  aksamalara neden oldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan  açıklamada, TF1 Maçka- Taşkışla ve TF2 Eyüp-Pierre Loti Teleferik hatlarının hava  muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldığı bildirildi.

 






Ve beklenen yağış başladı! İşte ilk kareler...



GALERİ



 


 









DENİZ ÜZERİNDE GÖRÜŞ MESAFESİ KISALDI


 Meteoroloji ve AKOM’dan yapılan uyarı sonrasında İstanbul’da beklenen sağanak yağış başladı. İstanbul Boğazı’nda da etkisini gösteren yağış sebebiyle deniz üzerinde görüş mesafesi kısaldı. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış başladı. Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle bazı caddelerde trafik yoğunluğu yaşandı. Öte yandan İstanbul Boğazı’nda da etkisini gösteren yağış sebebiyle deniz üzerinde görüş mesafesi kısaldı. 

 

KARA BULUTLAR SARDI

 

İstanbul'da yağmur akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Şehri önce kara bulutlar sardı ardından da beklenen yağış başladı. Yağış İstanbul’un pek çok yerinde etkili olurken şehri çevreleyen kara bulutlar ürkütücü manzaralar oluşturdu.

 





 


BOĞAZ'A ÇAMUR AKTI

 

İstanbul Boğazı'na sağanak yağmur sonrası çamur aktı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı. 

 






 






İstanbul’da sürpriz görüntü





YORUMLAR

  • 0 Yorum