MHP iki ili daha AKP'ye bıraktı!

Yerel seçimlerde AKP ile ittifak yapacak olan MHP iki ilde daha aday çıkarmayacak.

MHP iki ili daha AKP'ye bıraktı!
12 Ocak 2019 - 11:23
Yerel seçimlerde iş birliği kararı alan AKP ile MHP, Ordu ve Samsun belediyeleri adayları için anlaştı. İki büyükşehir belediyesinde de AKP adaylarının destekleneceği öğrenildi.

Ordu’da 2, Samsun da ise 4 ya da 5 ilçesinde AKP, MHP adaylarına destek verecek. Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre, AKP ve MHP, iki büyükşehirde daha anlaştı.

İki partinin il başkanlarının görevden alınmasına sebep olan Samsun’un ilçeleri ile Ordu’nun ilçelerinde bazı pürüzler yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun davranma ve hassasiyet” uyarılarının ardından teknik heyetler, görüşmeleri dün akşam itibariyle sonuçlandırdı.

MHP’nin Adana, Mersin, Manisa dışındaki büyükşehirlerde AKP'nin adayını destekleme kararı doğrultusunda AKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir ile Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı Hilmi Güler desteklenecek. İki büyükşehrin ilçeleriyle ilgili görüşmeler, dün akşam sona erdi.

ORDU’NUN 2 İLÇESİNDE MHP’YE DESTEK

AKP , Samsun’un 4 veya 5 ilçesinde; Ordu’nun ise 2 ilçesinde MHP’nin adaylarını destekleyecek. Diğer ilçelerde ise AKP'nin aday göstereceği isimler MHP tarafından desteklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak’ta bu iki büyükşehrin adaylarını tanıtıp; ilçe adaylarını açıklayacak. Samsun’daki ittifak görüşmelerinde yaşananların ardından AKP ve MHP’nin ilk başkanları görevden alınmış, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Kaynak Yeniçağ: MHP iki ili daha AKP'ye bıraktı!

YORUMLAR

  • 0 Yorum