Milli takımda dışa bağlıyız

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda kadroyu oluşturan oyuncuların yüzde 50'sini Türkiye toprakları dışında doğmuş oyuncular oluşturuyor.

Milli takımda dışa bağlıyız
19 Kasım 2018 - 09:00





Sabah Gazetesi'nden Taner Karaman'ın haberine göre; 80 milyonluk nüfusumuzla Avrupa'nın en kalabalık ülkelerinden biri olmamıza rağmen, A Milli Takım kadrosunun yüzde 50'siniyurt dışında doğmuş oyuncular oluşturuyor.

İsveç maçına çıkan Ay-Yıldızlı takımdaki 22 kişinin, 11'i Türkiye dışında doğan isimlerden oluştu. Bu oyuncuların 6'sı Almanya'da doğarken, 2'şer isim Avusturya ve Hollanda, 1 isim ise Fransa doğumluydu.

Sahaya çıkan ilk 11'deki 6 isim (Sinan, Zeki, Çağlar, Okay, Cengiz, Mahmut) Türkiye'de, 5 oyuncu (Hasan Ali, Kaan, Hakan, Yunus, Cenk) ise Almanya'da doğan oyunculardan oluştu. Rakibimiz İsveç'in 23 kişilik kadrosundaki oyuncuların hepsi ise 10 milyonluk nüfusuna rağmen ülke topraklarında doğan isimlerden oluştu.

Türkiye, A ve B Ligleri'nde kasım ayında sahaya çıkmış takımlar içinde de bu alanda 2. sırada yer aldı. Bosna- Hersek 23 kişilik kadrosunun 14'ünü ülke dışında doğan isimlerden kurdu.















 


YORUMLAR

  • 0 Yorum