Muharrem İnce'den internet medyasına akreditasyon

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin internet medyasında ayrımcılık yapması tepki çekti. Sabah Aktüel yazarı Ersoy Dede, İnce'yi medyanın haber alma hürriyetini engellemekle eleştirdi.

Muharrem İnce'den internet medyasına akreditasyon
20 Haziran 2018 - 10:29
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kahvaltı toplantısına internet medyasının önde gelen isimlerini davet etmemesi, eleştiri konusu oldu. "Hepimizin cumhurbaşkanı" sloganıyla yola çıkan İnce'nin haber sitelerini kahvaltılı toplantıya çağırmaması şaşkınlıkla karşılandı.

Özgürlük, basın hürriyeti demokrasi gibi söylemleri seçim meydanlarından dilinden düşürmeyen İnce, samimi olmamakla suçlanıyor. CHP'nin basına karşı tartışma konusu olan yaklaşımı ilk değil aslında.

GÜRSEL TEKİN VE İNCE'NİN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI DA OLAY OLMUŞTU

CHP'li Gürsel Tekin 2015'te, bugün hükümete yakın olan gazetelerin tümüne, iktidara geldiklerinde el koyacaklarını söylemişti.. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise Cumhurbaşkanlığından iyi haber alan tüm gazetecilere 'kaşar' demiş ve iktidara gelirse o isimlere beyanat vermeyeceğini söylemişti..

İnce'nin internet medyasına akreditasyonu gazeteci Ersoy Dede'nin gündemindeydi. Yazar, "CHP’den İnternet Medyasına Akreditasyon" başlıklı yazısında İnce'yi açıklama yapmaya çağırıyor:

'MUHARREM İNCE'YE DESTEK ATMIYOR DİYE AKREDİTASYONA MARUZ KALIYOR"

"Son ayrımcılığı duydunuz mu bilmiyorum.. İnternet medyası ile buluşma planlamış Muharrem İnce.. Oda Tv var.. Gerçek Gündem var.. Diken dahil kadar FETÖ'cü varsa hepsi davetli.. Peki sabah.com.tr 'nin Genel Yayın Yönetmeni İsa Tatlıcan nerede?.. İnternethaber yayın grubu başkanı Hadi Özışık neden yok?.. EnsonHaber yayın grubu başkanı Serkan Kalemciler, haber7.comİbrahim Erdoğan?.. Bu nasıl internet medyası buluşması?.. Bakın bu saydığım isimler, medyaya ömrünü vermiş, çok kıymetli gazeteciler.. Yönettikleri siteler ise internette en çok okunan haber siteleri.. Ama açıktan Erdoğan düşmanlığı yapmıyor diye, açıktan Muharrem İnce'ye destek atmıyor diye akreditasyona maruz kalıyor.. İşe bak sen.. Meydan meydan dolaşıp hürriyetlerden söz edeceksin.. İfade hürriyeti diyeceksin, basın hürriyeti diyeceksin ama basit bir kahvaltı toplantısında medyanın haber alma hürriyetini baskılayacaksın.. E çıkıp da biz 'tek parti faşizmi CHP'de hâlâ daha devam ediyor" dediğimizde kızıyorsunuz.. Ama bu şimdi o değil de ne ki?.. Muharrem İnce bir açıklama borçludur.. Toplantısına davet ettiği internet gazetecilerini, hangi kriterlere göre belirlemiştir?. Bunu izah edemediği müddetçe, basın hürriyetinden söz edemez.. Söz etsin de görelim.. Ya da onun yaptığı gibi yapıp, 'görmeyelim'… Ha bu arada arz edelim, bu bir internet yazısıdır.. Sayın İnce'ye duyurulur.."

YORUMLAR

  • 0 Yorum