NASA'da astronotlar seks yapabilir endişesi haremlik selamlık gündeme gelir mi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin Dünya dışı görevlere karma mürettebat gönderilmesinden endişe duyduğunu yansıtan gizli bir raporu ortaya çıktı.

NASA'da astronotlar seks yapabilir endişesi haremlik selamlık gündeme gelir mi
29 Eylül 2017 - 13:00 - Güncelleme: 29 Eylül 2017 - 18:32
Hürriyet'te yer alan habere göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen New Scientist Live Festival'da bu sabah konuşan Sharman, Mars göreviyle ilgili söz konusu düşünceleri içeren bir resmi bir çalışma yapıldığını ve hiçbir zaman yayınlanmadığını söyledi.

Birkaç yıl önce rapordan haberdar olduğunu anlatan Sharman, NASA raporunda uzaya giden mürettebatın ya tamamen kadın ya da tamamen erkek olması gerektiği sonucuna varıldığını aktardı.

54 yaşındaki astronot, NASA'nın kadınlardan oluşan mürettebatın en uygun tercih olduğunu düşündüğünü, çünkü kadınların daha işbirliği yapmaya daha uygun olduğu, erkeklerin ise liderlik konusunda birbiriyle dalaşabildiğini söyledi.

İngiliz The Sun gazetesine yansıyan habere göre; uzayda cinsel ilişkinin ne gibi sakıncaları olduğu net değil. Ancak 1-1.5 yıl süren görevlerde, uzayda doğum kabus senaryosu olarak değerlendirilebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum