Nasa'dan Dünya'yı kurtaracak proje!

Nasa ve ESA’nın ortaklaşa yürüttüğü Aida projesi, tehdit oluşturan asteroidleri Dünya’dan uzaklaştırmak adına bizlere yardım edecek.

Nasa'dan Dünya'yı kurtaracak proje!
15 Eylül 2018 - 22:00
Nasa, Dünya'yı kurtaracak bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı. Tabii ki Dünya'yı kurtaracak olarak lanse edilmesi işin biraz kurgusuymuş gibi geliyor ancak gerçekten de bu proje bizler için yararlı olabilir.

Nasa ve ESA’nın ortaklaşa yürüttüğü Aida projesi, tehdit oluşturan asteroidleri Dünya’dan uzaklaştırmak adına bizlere yardım edecek. Didymos adındaki ilk asteroid hedefinin genişliği 160 metre olarak açıklandı. Eğer bu proje sağlamlığını kanıtlarsa Dünya’yı tehdit eden asteroidler, gezegenimize ulaşmadan önce başka bir yörüngeye gönderilecek. 

Nasa, Dünya ile çarpışma şansına sahip asteroitleri yolundan saptırmak için bir proje hazırladı.

Nasa'dan Dünya'yı kurtaracak proje!



Şimdilik DART adı verilen testlerle aşamadan geçirilen proje, herhangi bir sorun çıkarmazsa ilk uçuşunu 2020'de yapacak. Dünya yörüngesinde görev yapması beklenen uzay aracı, önce yeryüzünde denenecek.

DART testlerinin bir diğer önemli faydası, uzay boşluğunda sürüklenen asteroitlerin yapılarını anlamamıza da yardımcı olacak. Uzay aracı yaklaşan astreoidin bütün fiziksel özelliklerinin hesaplanmasını sağlayacak, böylece farklı türlerdeki astreoidlere karşı koymak mümkün olacak.

Uzaydaki çoğu asteroit, oldukça sert materyallere sahip olan cisimlerdir. Diğer taraftan içlerinin ne yapıda olduğunu anlamak biraz güç bir durum. Zira sert materyallerden oluşsalar da yüzeylerinin altında büyük sırlar barındırıyor olabilirler.

Nasa Ay'ın yörüngesine uzay istasyonu kuracak!Nasa Ay'ın yörüngesine uzay istasyonu kuracak!Güncel

YORUMLAR

  • 0 Yorum