"Neden s*ks yapıyorsunuz?" sorusuna kadınların verdiği yanıtlar

“Neden s*ks yapıyorsunuz” sorusuna kadınların ve erkeklerin verdiği birbirinden farklı yanıtlar var.

"Neden s*ks yapıyorsunuz?" sorusuna kadınların verdiği yanıtlar
10 Aralık 2018 - 22:41 - Güncelleme: 11 Aralık 2018 - 19:46
2016 yılında ABD’de yapılan bir araştırmaya göre kadınlar ve erkekler tam 237 farklı sebepten ötürü s*ks yapıyor. Aslında bu araştırma, erkeklerin cinsellik konusunda takıntılı olduğu, kadınların ise cinselliği ilişkiyi derinleştirmenin bir yolu olarak gördüğü düşüncesini yıkıyor.

Araştırmaya göre hem kadınların hem erkeklerin cinsel ilişki isteklerinde ilk üç sırada ne aşk ne de ayıp şeyler yapma isteği yatıyor. Kadınlar da erkekler de aşka, heyecana, sevgiye, yakınlık isteğine aynı derecede önem veriyor.


 




Peki s*ks yapma isteği nasıl oluyor da ilişki türüne göre değişebiliyor?

Geçtiğimiz günlerde Archives of Sexual Behavior’da yayımlanan bir araştırma, tam olarak da bu sorulara yanıt veriyor. Araştırmaya 510 yetişkin kadın katılmış. Katılımcıların yaş ortalaması ise 21,6 olarak belirtilmiş.

Katılımcıların yüzde 61,7’si heteros*ksüel olduklarını söylemiş. Katılımcıların yüzde 94’ü ise Kanada’dan. Araştırma kapsamında katılımcılara, bir başka araştırmadan elde edilen ve insanların s*ks yapma motivasyonlarından oluşan 140 maddelik bir liste sunulmuş.


 


Bu maddeler arasında zevk, aşk, intikam gibi kavramlar yer alıyor. Her bir katılımcıya da ilgili sebepten ötürü ne sıklıkta s*ks yaptıkları sorulmuş ve bunlar 4 kategoriye ayrılmış; bir kadınla tek seferlik s*ks, bir erkekle tek seferlik s*ks, bir kadınla uzun süreli ilişki içindeki s*ks, bir erkekle uzun süreli ilişki içindeki s*ks.

Yapılan tüm bu detaylı çalışmanın sonucunda, kadınların tek seferlik cinsel ilişkilerinde duygusal değil fiziksel nedenleri ön plana çıkardıkları görülmüş. Ancak uzun süreli ilişkilerde bunun tam tersi görülmüş yani cinsel ilişki motivasyonunun fiziksel nedenlerden çok duygusal nedenlerin kaynaklandığı anlaşılmış. Üstelik bu sonuçlar, heteros*ksüel ve homos*ksüel ilişki türlerinin her ikisi için de aynı.

Tek gecelik ilişkilerde s*ks yapma motivasyonuyla ilgili en sık söylenen cümleler “Fiziksel zevki tatmak istedim”, “Karşımdaki kişinin fiziksel görünüşü beni etkiledi”, “Ayıp bir şeyler yapmak istedim ve kendimi iyi hissettim” şeklinde.

Uzun süreli ilişkilerde s*ks yapma motivasyonuyla ilgili en sık söylenen cümleler ise “Sevgilimi etkilemek istedim”, “Sevdiğim kişiye aşkımı göstermek istedim”, “Duygusal yakınlık hissettim” şeklinde.

Hem uzun süreli hem de tek gecelik ilişkilerde s*ks yapma motivasyonuyla ilgili en nadir gerekçeler ise genellikle bazı hedeflere dayanıyor. “İntikam almak istedim” ve ne kadar rahatsız edici olsa da “Hastalık bulaştırmak istedim” bu hedefler için söylenen cümlelerden bazıları.

Kaynaklar: LehMiller – Psychology Today – WebMD

kaynak: http:// www.uplifers.com 

YORUMLAR

  • 0 Yorum