Nusr-Et'in 2.5 Milyar Dolarlık Borcu Yeniden Yapılandırılacak

Dünya genelinde çok büyük bir ün sahibi olan Nusr-Et'in borçları kabarıyor. 2.5 milyar dolar değerindeki borcu yapılandırmaya gidecek olan Doğuş Grubu, geçtiğimiz hafta Nusr-Et'i de bünyesinde barındıran bir şirketinin %17'lik hissesini satmıştı.

Nusr-Et'in 2.5 Milyar Dolarlık Borcu Yeniden Yapılandırılacak
23 Nisan 2018 - 12:40
Milyarder Ferit Şahenk'in yöneticisi olduğu Doğuş Holding, Nusr-Et'in arkasındaki en güçlü şirket olma niteliği taşıyor. Ferit Şahenk'in bu hafta yerli kredi kuruluşlarıyla yapacağı görüşmelerde, Nusr-Et'in borçlarının %40'ını yapılandıracağı iddia ediliyor. 



Tüm Dünya tarafından "Salt Bae" olarak tanınan Nusr-Et ve Zuma adlı restoranların "para babası" olarak bilinen Doğuş Grubu, şirketin 2.5 milyar dolarlık borçlarını yeniden yapılandırmak için müzakereler yapmaya hazırlanıyor. 2,5 yıl vadeli borçları 5,5 yıllık olarak uzatmak isteyen Doğuş; önümüzdeki 2 yıl boyunca borçların anapara değerini ödemeyi es geçip, sadece faizlerini ödemek istiyor.

Yeniden yapılandırılan kredilerin %80'lik kısmının teminatı olarak şirketin İspanya'da bulunan otelleri dahil çeşitli mal varlıkları gösterilecek. Bu konu hakkında Doğuş Holding tarafından bir açıklama gelmese de iddialar bu yönde. 

 


 


İLGİLİ HABER

Nusret Hakkında İlginç İddia: Beckham'a Kendisini Ziyaret Etmesi İçin 1.5 Milyon TL Ödemiş!



 

2010 yılında Garanti Bankası'nın %31'lik hissesini 5.5 milyar dolara satan Şahenk, bu satışın ardından restoran, marina ve otel gibi projelere yönelmişti. Maddi anlamda bazı sıkıntılar yaşayan Doğuş Grubu, geçtiğimiz hafta Azumi ve Nusr-Et gibi markaların yer aldığı d.ream International BV adlı şirketin %17'lik hissesini sattı. Singapur ve Londra merkezli iki yatırım şirketine satılan hisseler, şirkete 200 milyon dolar kazandırdı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum